Σάββατο 12 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΧΙ στην επέκταση των πολυεθνικών ομίλων

Την εναντίωσή της στην «απελευθέρωση» της αγοράς και στους νόμους που απελευθερώνουν τη δράση των πολυεθνικών ομίλων, υπογραμμίζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΒΣΔΕΝ), η οποία επικρίνει τις εμπορικές οργανώσεις που εμφανίστηκαν να αιφνιδιάζονται από την «Κοινή Υπουργική Απόφαση Κ1-164/22-2-2011, με την οποία ουσιαστικά απελευθερώνεται εντελώς η ίδρυση πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, το πλανόδιο υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο κ.λπ., όπως επίσης καταργείται και η παρουσία των Εμπορικών Συλλόγων στις γνωμοδοτικές επιτροπές».

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «έχει πράγματι ενδιαφέρον να παριστάνουν τους αιφνιδιασμένους οι υποστηρικτές των απελευθερώσεων. Ολοι αυτοί που συνδικαλιστικά διεκδικούσαν λιγότερο κράτος και παρεμβάσεις, ελεύθερες αγορές, ανταγωνιστικότητα και επιχειρείν, διακίνηση χωρίς φραγμούς, ναυσιπλοΐα δίχως καμποτάζ και ελέγχους, ελεύθερες διαπραγματεύσεις, ευέλικτη απασχόληση, ελεύθερη συμμετοχή ιδιωτών στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ενέργεια, στην Επικοινωνία, στη Μεταφορά, στην Ασφάλιση κ.α. Είναι πράγματι ενδιαφέρον οι οπαδοί της αυτορύθμισης της αγοράς να ζητούν απαγορεύσεις».

Η διοίκηση επισημαίνει ότι αγωνίζεται για μια ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και καταλήγει: «Ολοι λοιπόν οι "ξαφνιασμένοι" ας σταματήσουν το θέατρο και ας ξεκαθαρίσουν: Με ποιον, τελικά, θέλουν να είναι και ας διαλέξουν πλευρά.

Το παραμύθι με τους "διαλόγους", τις "διαβουλεύσεις", τις "γνωμοδοτικές" παρεμβάσεις κ.λπ., στα πλαίσια του κοινωνικού εταιρισμού δεν ακούγεται πλέον, δεν πείθει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ