Τετάρτη 9 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση για τη Μάχη της Κοκκινιάς

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Με τη συμμετοχή μελών, φίλων και απογόνων της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και εκπροσώπων μαζικών φορέων και με έκδηλη την αποφασιστικότητα να συνεχίσουν τον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων του λαού πραγματοποιήθηκε, χτες το απόγευμα, στην πλατεία της 17ης Αυγούστου η εκδήλωση για τη Μάχη της Κοκκινιάς που έγινε στις 6-7 και 8 του Μάρτη του 1944. Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κοκκινιάς.

Στην κεντρική ομιλία ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης, αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κοκκινιάς, αναφέρθηκε στο ιστορικό της μάχης, αλλά και στην ανάγκη να συνεχιστούν οι αγώνες για τους οποίους οι αγωνιστές έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους. «Βαδίζουμε στο άκουσμα της στερνής προσταγής σας», είπε χαρακτηριστικά: Αν δε βαδίσετε στα χνάρια της θυσίας μας, εδώ θα μας ντουφεκίζουν κάθε αυγή. Σ' αυτά τα χνάρια βαδίζουμε».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, ο Στέλιος Μπενετάτος, πρώην δήμαρχος Νίκαιας, ο νυν δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, και άλλοι. Ανάμεσα στα στεφάνια διακρίναμε της ΚΟ Κοκκινιάς - Ρέντη - Κορυδαλλού του ΚΚΕ, της ΚΝΕ Κοκκινιάς - Ρέντη - Κορυδαλλού, της «Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας», Παραρτημάτων ΠΕΑΕΑ και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ