Τετάρτη 9 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Κοσμοπολιτισμός και αγορά...

Πλήρως εναρμονισμένο με την αγοραία πολιτική της κυβέρνησης στον κινηματογράφο είναι, όπως άλλωστε αναμενόταν, το νέο ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σύμφωνα με τον αντιδραστικό νέο νόμο, ο οποίος, εκτός των άλλων, «πέταξε» εκτός ΕΚΚ τους αιρετούς εκπροσώπους των συλλογικών φορέων του χώρου. Αυτό άλλωστε διατυπώνεται και στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού, στην οποία σημειώνεται ότι «η επιλογή των προσώπων αποτυπώνει τα κύρια χαρακτηριστικά της στρατηγικής του ΥΠΠΟΤ για την ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου».

Το γεγονός ότι το επταμελές διορισμένο ΔΣ (ένα κράμα αστικού «κοσμοπολιτισμού» και αγοράς) αποτελείται κατά βάση από παραγωγούς - ενώ συμμετέχει και ένας ...Δανός διευθυντής φωτογραφίας και μέλος μιας ευρωπαϊκής «δεξαμενής σκέψης» για την πολιτική για τον κινηματογράφο, που είναι σαφώς επικουρική του αντιδραστικού προσανατολισμού της ΕΕ - επιχειρείται να παρουσιαστεί από το ΥΠΠΟΤ ως ...«εξωστρέφεια», «υιοθέτηση και προώθηση νέων μοντέλων παραγωγής και διανομής» κλπ.!

Πρόεδρος παραμένει ο παραγωγός Γ. Παπαλιός, αντιπρόεδρος η Τατιάνα Καραπαναγιώτη (επίσης παραγωγός) και μέλη: Ιρις Ζαχμανίδου, σκηνοθέτρια, Ελίζ Ζαλαντώ, παραγωγός, Χριστίνα Κάλλας, σεναριογράφος - παραγωγός, Χένινγκ Κάμρε, διευθυντής φωτογραφίας, Αντώνιος Κοτζιάς, ειδικός ψηφιακών οπτικών εφέ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ