Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Υποκριτές και επικίνδυνοι οι ιμπεριαλιστές

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, Παν. Μπεγλίτη, θα έχει σήμερα, Πέμπτη, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, με θέμα τις επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις στη Λιβύη και την ισχυρή παρουσία των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση έχει γίνει εκρηκτική, με τον λιβυκό λαό να πνίγεται στο αίμα. Οι σκληρές συγκρούσεις συνεχίζονται με χιλιάδες συλληφθέντες, τραυματίες και νεκρούς. Η στάση των ΕΕ - ΗΠΑ καθώς και η πρόταση του ΟΗΕ για ενδεχόμενη επέμβαση είναι υποκριτική και επικίνδυνη. Υποκριτική, γιατί αυτοί που για πολλά χρόνια συντηρούσαν και στήριζαν το καθεστώς Καντάφι, ξαφνικά το χαρακτηρίζουν "καταπιεστικό" και "αντιδημοκρατικό".

Είναι δε άκρως επικίνδυνη γιατί προσπαθούν να πνίξουν την εξέγερση του λαού της Λιβύης και να την οδηγήσουν στο δρόμο της επικράτησης της δικής τους επεκτατικής πολιτικής τόσο στη Λιβύη όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Εχουν, άλλωστε, την ανάλογη "εμπειρία" από την πρώην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και μια σειρά ακόμα χωρών.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει, επίσης, την ανησυχία της για τις τελευταίες δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού και καταγγέλλει τα όσα ειπώθηκαν περί εμπλοκής της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για τη Βόρεια Αφρική και την αναγωγή της ΕΕ σε "δύναμη σταθερότητας". Καταδικάζει κάθε σκέψη και προσπάθεια εμπλοκής της χώρας μας στο όνομα των "συμβατικών υποχρεώσεων" στα ΝΑΤΟικά σχέδια επέμβασης στη Λιβύη με πρόσχημα την "ανθρωπιστική βοήθεια" και την "αποκατάσταση της δημοκρατίας"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ