Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ
Διάταξη μάχης απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα

Την αποτελεσματικότερη ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού για να περάσουν τα άγρια μέτρα, ζήτησε ο Μ. Καρχιμάκης

Το μέτωπο απέναντι στο λαϊκό κίνημα και όποιον αμφισβητεί τη βάρβαρη πολιτική της, ενισχύει η κυβέρνηση, με τη συνδρομή και του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ. Η εχθρότητα της κυβέρνησης απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα και οι φόβοι της για τη ριζοσπαστικοποίηση των κλιμακούμενων αντιδράσεων που προκαλεί η βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της, αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο απουσίαζε ο πρωθυπουργός λόγω ασθένειας.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, στην εισηγητική του ομιλία, κάλεσε σε συστράτευση τον κομματικό μηχανισμό σε «μια νέα κοινωνική συμμαχία» απέναντι σε όσους εμποδίζουν την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης! «Υπάρχουν μέτωπα καινούρια, μέτωπα που γεννά η κρίση. Ανοιχτά κοινωνικά μέτωπα (...) Αυτά τα μέτωπα οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο Μ. Καρχιμάκης, δίνοντας το σύνθημα στα κομματικά στελέχη με μεγαλύτερο φανατισμό να σταθούν απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Βγάζοντας το μένος, αλλά και την αγωνία της κυβέρνησης απέναντι στην όξυνση της ταξική πάλης και το δυνάμωμα των λαϊκών αγώνων, ο Μ. Καρχιμάκης υποστήριξε: «Οι ασκήσεις επαναστατικής ανυπακοής, τούτη την ώρα, έχουν βαρύ κόστος για τους πολίτες και τη χώρα». Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «πόλεμο» και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να γίνει στρατηγείο» αυτού του πολέμου, απέναντι σ' όσους υποστηρίζουν ότι «σε αυτό το σύστημα δεν υπάρχουν λύσεις».

Απέδειξε και μ' αυτόν τον τρόπο ότι το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο στην υπονόμευση και το χτύπημα του ταξικού κινήματος, που αμφισβητεί από θέση στρατηγικής την εφαρμοζόμενη πολιτική. Την ανάγκη να ενταθεί η επίθεση στο λαϊκό κίνημα, αναμένεται να επαναλάβει αύριο και ο Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που συμμετείχε στη χτεσινή συνεδρίαση, ενημέρωσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου για τον καταιγισμό των νέων μέτρων, ύψους 22 δισ. ευρώ που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση το διάστημα 2012 - 2015, μέσω του επικαιροποιημένου μνημονίου, επιβεβαιώνοντας ότι τα χειρότερα για τους εργαζόμενους βρίσκονται μπροστά.

«Είμαστε στη μέση του τούνελ. Αν κοιτάξεις πίσω βλέπεις αχνό το φως, που σημαίνει ότι από εκεί που ξεκινήσαμε έχουμε προχωρήσει πολύ. Αν πάλι κοιτάξεις μπροστά το φως είναι πάλι αχνό, που σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου, επιβεβαιώνοντας την ένταση της αντιλαϊκής επέλασης.

Ο ίδιος, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 24 - 25 Μάρτη, διαβεβαίωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να προσυπογράψει το νέο «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» που προωθεί η ΕΕ και το οποίο θα φέρει νέες μειώσεις μισθών, καινούριες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση και αυστηρά προγράμματα αιματηρής λιτότητας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για μέτρα ανακούφισης του λαού(2022-12-07 00:00:00.0)
Σκυλιάζουν στο ΠΑΣΟΚ(2010-01-26 00:00:00.0)
Προβοκάτσια και καταστολή πάνε χέρι - χέρι(2009-12-09 00:00:00.0)
ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ικανό να αναμετριέται με τον αντίπαλο με όλες τις μορφές πάλης(2008-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ