Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο ξεπεσμός μιας ... «Συντονιστικής»

Με αιτήματα ...«βούτυρο στο ψωμί» στην ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, κατέβηκε χτες στην Αθήνα αντιπροσωπεία της αυτοαποκαλούμενης Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών.

Συναντήθηκε το απόγευμα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να γίνει ένα επικοινωνιακό κουβεντολόι, προκειμένου να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση ως πολιτική διαλόγου με τους αγρότες, σε βάρος όμως των αγώνων της μαχόμενης αγροτιάς και ενάντια στα αιτήματα επιβίωσης και προοπτικής που θέτει.

Η λεγόμενη Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα και η οποία φέτος στάθηκε απέναντι σε κάθε κινητοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς, έθεσε κάποια διαχειριστικά αιτήματα όπως: Για την τιμολογιακή πολιτική στη ζάχαρη, όταν η τευτλοκαλλιέργεια εξαφανίστηκε και η ΕΒΖ ξεπουλιέται. Για τη συμμετοχή των καπνοκαλλιεργητών στα αναπτυξιακά προγράμματα, όταν η καπνοκαλλιέργεια εξαφανίστηκε και η επιδότηση μειώθηκε κατά 50%, χωρίς ν' αναπληρώνεται. Για τον καθορισμό του ύψους της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την περασμένη χρονιά στη βιομηχανική ντομάτα, όταν η επιδότηση από φέτος έχει αποδεσμευτεί πλήρως και η παραγωγή πέρσι μειώθηκε κατά 50% σε σχέση με το εθνικό πλαφόν που υπήρχε πριν την αναθεώρηση του καθεστώτος.

Η λεγόμενη αυτή Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή έχει ξεπέσει σε τέτοιο σημείο που μέχρι και ένας από τους ιδρυτές της, ο Βάιος Γκανής, αποχώρησε...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ