Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
«Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιδράσουν... »

Από πρόσφατη κινητοποίηση εργαζομένων στη Λυρική
Από πρόσφατη κινητοποίηση εργαζομένων στη Λυρική
«Τα σχέδια της κυβέρνησης, που, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ, παραδίδει τη Λυρική στο ίδρυμα Νιάρχου, προκειμένου να κερδίζει από το μοναδικό Λυρικό θέατρο της χώρας το μεγάλο κεφάλαιο», καταγγέλλει και πάλι το Σωματείο Τραγουδιστών ΕΛΣ, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Λυρικής.

«Το τελευταίο ανακοινωθέν του προέδρου της Λυρικής, Ν. Μουρκογιάννη, αποτελεί αναπαραγωγή της επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης και ρεσιτάλ διαστρέβλωσης», αναφέρεται. «Τα λεγόμενα του κ. Μουρκογιάννη για απάλειψη του χρέους της ΕΛΣ, με τη στήριξη της πολιτείας, μέχρι το Α' εξάμηνο του 2012 μοιάζουν με τις δηλώσεις του Παπακωνσταντίνου περί Μνημονίου μέχρι το 2015. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, τα "σπασμένα" τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Ο κ. Μουρκογιάννης απλά υλοποιεί απαρέγκλιτα την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης: Κλείνει το "Ακροπόλ" και απολύει πάνω από 100 εργαζόμενους. Απολύει όλους τους συμβασιούχους. Αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων. Εφαρμόζει τους νόμους του ΠΑΣΟΚ, μειώνοντας μέχρι και 30% τους μισθούς. Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Την ώρα που ο κ. Μουρκογιάννης μιλάει για απάλειψη του χρέους, ήρθε νέο κατασχετήριο και δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του θεάτρου, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα η μισθοδοσία. Οι συμβασιούχοι καλλιτέχνες με ετήσιες συμβάσεις, τώρα έχουν τρίμηνες και τετράμηνες, σε μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας. Οι συμβασιούχοι έργου αμείβονται με τραγικές αμοιβές και πρέπει να περιμένουν αρκετούς μήνες για να εισπράξουν ψίχουλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στις παραγωγές του προηγούμενου καλοκαιριού, που μένουν ακόμα απλήρωτοι. Στόχος τους είναι, όταν παραδοθεί η Εθνική Λυρική Σκηνή στο ίδρυμα Νιάρχος, να έχει ελαχιστοποιηθεί το "εργατικό κόστος", να έχουν αλλάξει ριζικά οι εργασιακές σχέσεις για να κερδίζουν οι κεφαλαιοκράτες όσο το δυνατόν περισσότερα».

«Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιδράσουν απέναντι στο βάρβαρο και αντιδραστικό αυτό πλαίσιο», τονίζει το Σωματείο, καλώντας «να συμμετέχουν όλοι στις 23 Φλεβάρη, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στις καταστρεπτικές εξελίξεις που δρομολογούν κυβέρνηση - τρόικα - κεφάλαιο. Η ανυπακοή και απειθαρχία είναι ο δικός μας μονόδρομος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ