Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απαντούν στους λαϊκούς αγώνες με αυταρχισμό και ΜΑΤ

Νέες προκλήσεις από τους κυβερνώντες, με αφορμή την απαγόρευση συγκεντρώσεων και κυκλοφορίας τρακτέρ στις Σέρρες

Τους ενοχλούν οι αγρότες και επιστρατεύουν τα ΜΑΤ, επειδή κινητοποιούνται ενάντια στην πολιτική που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό

Motion Team

Τους ενοχλούν οι αγρότες και επιστρατεύουν τα ΜΑΤ, επειδή κινητοποιούνται ενάντια στην πολιτική που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό
Ακραίες και επικίνδυνες αυταρχικές μέθοδοι θα επιστρατεύονται εναντίον όσων αντιμάχονται την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών. Αυτό το μήνυμα έδωσε χτες η κυβέρνηση στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προκλήθηκε με αφορμή την απόφαση του αστυνομικού διευθυντή των Σερρών, με την οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις και η ...απόπειρα συναθροίσεων, προκειμένου να εμποδιστούν αγροτικές κινητοποιήσεις στο νομό. «Το εργατικό κίνημα δεν θα δεχθεί μια τέτοια λογική», ξεκαθάρισε, από την πλευρά του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Σπύρος Χαλβατζής.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «η πολιτική είναι σαφής: Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διαδηλώσει εάν θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης τον αδικεί. Δεν έχει όμως κανένα απολύτως δικαίωμα να εμποδίζει την κοινωνική λειτουργία της χώρας, την οικονομική ζωή των υπολοίπων και την ασφαλή διέλευση από τα σύνορα της χώρα επηρεάζοντας την λειτουργία της αγοράς της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα κυβερνήσει την χώρα με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την ...εικόνα που δείχνει η χώρα στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερα προκλητικός ήταν στην παρέμβασή του και ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος ο οποίος, ξεπερνώντας για μια ακόμα φορά τον εαυτό του, δε δίστασε να δηλώσει ότι «η χώρα δεν μπορεί να είναι στα χέρια κανενός. Ανήκει στους πολίτες της που εκφράζονται με τρόπο συντεταγμένο» και «το να αποκλείεις την χώρα είναι επιλογή αντεθνική»! Εκεί φτάνει το κατάντημα όσων επιλέγουν να υπηρετούν τυφλά το μεγάλο, ξένο και ντόπιο, κεφάλαιο και να τσακίσουν το λαό. Να χαρακτηρίζουν τον αγώνα επιβίωσης των λαϊκών στρωμάτων αντεθνικό.

Ο Σπύρος Χαλβατζής

«Είναι επικίνδυνη αυτή η αντίληψη που αναφέρεται στη νομιμότητα», τόνισε παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, αναρωτώμενος ρητορικά αν «είναι νόμιμο να καταργούνται κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και οι κινητοποιήσεις να είναι παράνομες;».

Επισήμανε πως «οι αγώνες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις καταστολής, αυτό ήταν το μήνυμα της κυβέρνησης», αφού «για να περάσει μια αντεργατική πολιτική θα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότεροι οι δυνάμεις αυτές».

Σχολιάζοντας την αναφορά του Χρ. Παπουτσή περί ΕΕ, ζήτησε «να σταματήσει αυτό το παραμύθι! Η παρθένα ΕΕ που βιάζει τους λαούς δεν θα γίνει ο κριτής των πάντων. Ποιοι είναι αυτοί, δηλαδή, που περιγελούν τη χώρα; Ποιον περιγελούν, τους εργάτες που αγωνίζονται;»! Συνολικά, επισήμανε ότι «οι άνθρωποι βλέπουν να συρρικνώνεται η ζωή τους από την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων», θυμίζοντας παράλληλα ότι «οι δυνάμεις καταστολής δεν εφαρμόζονται μόνο από το ΠΑΣΟΚ. Ας μην εμφανίζονται οι εκπρόσωποι της ΝΔ σαν να έραιναν με λουλούδια τις κινητοποιήσεις». Επίσης αναφέρθηκε σε «αποφάσεις δικαστών που στρέφονται ευθέως ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα», τονίζοντας ότι αυτό «δεν είναι τυχαίο». Απευθυνόμενος, δε, προς την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής, σημείωσε ότι «πρέπει να συμμαζευτούν πριν δημιουργήσουν πολλά νέφη στον ορίζοντα».

Ειδικά για την κατάσταση στις Σέρρες, ο Σπύρος Χαλβατζής επισήμανε ότι «τη Δευτέρα επειδή γίνονταν κινητοποιήσεις αγροτών, στις Σέρρες συνελήφθησαν 6 συνδικαλιστές αγρότες» και «τώρα έχουμε ένα καινούριο βήμα. Το ερώτημα είναι πού πάει η κατάσταση. Χρειάζεται απάντηση. Το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" ξεφεύγει από όλα τα όρια και τα πλαίσια».

Από την πλευρά της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος ζήτησε - με αφορμή το γεγονός - την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος προκάλεσε με τη σειρά του τη Νέα Δημοκρατία να καταθέσει εάν το επιθυμεί πρόταση μομφής εναντίον του.

Σε ένα ακόμη ξενοφοβικό παραλήρημα επιδόθηκε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Αστέριος Ροντούλης, λέγοντας ότι «υποχωρείτε μόνο εναντίον των λαθρομεταναστών», ενώ χαιρέτισε τη δήλωση του Α. Λοβέρδου, σημειώνοντας πως «χαιρόμαστε που στο λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ μπαίνουν και εθνικοί όροι».

Για «επιβολή στρατιωτικού νόμου στις Σέρρες» μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ