Κυριακή 6 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
Απεργία 23 Φλεβάρη 2011
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Την Πέμπτη η παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση

Στις 10 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος και από εκεί πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Διεκδικώντας φάρμακο και Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, μαζί με τους εργαζόμενους, εντείνουν την αγωνιστική τους δράση
Διεκδικώντας φάρμακο και Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, μαζί με τους εργαζόμενους, εντείνουν την αγωνιστική τους δράση
«Παλεύουμε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Δυναμώνουμε τη συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα για να ανοίξουμε το δρόμο για οικονομία και εξουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων». Με αυτά τα λόγια, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ) καλούν στην παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στην πλατεία Συντάγματος, στις 10 π.μ., και σε πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Οι Συνταξιούχοι, η Εργατική Τάξη και τα λαϊκά στρώματα δέχονται την πιο άγρια επίθεση σε όλα τα δικαιώματα και ό,τι με αίμα και θυσίες κατακτήθηκε. Οι αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., έχουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Το πάγωμα των συντάξιμων αποδοχών μας για πέντε χρόνια, η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, η επιβολή του ΛΑΦΚΑ, η επιβάρυνση από την αλλαγή της φορολογικής κλίμακας, η αύξηση στον ΦΠΑ, οι αυξήσεις στα φάρμακα, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, οι ενοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για τον κλάδο της Υγείας, με τη μείωση την κρατικής συμμετοχής, καθώς πολλά ακόμη μέτρα έχουν κάνει τη ζωή μας αφόρητη και μας οδηγούν στην εξαθλίωση».

Οι συνεργαζόμενες οργανώσεις διεκδικούν:

  • Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν ενιαίο και καθολικό σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο Υγείας, κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
  • Κανένα δημόσιο νοσοκομείο, πολυϊατρείο, ή νοσοκομείο του ΙΚΑ, ή άλλου Ταμείου να μην κλείσει ή να συγχωνευτεί.
  • Αμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών για πλήρη κάλυψη των αναγκών. Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org