Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το χειροκρότημα...

«Η χθεσινή παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο Νταβός αντικατοπτρίζει το έδαφος που κερδήθηκε με την πολύμηνη μάχη της κυβέρνησης στο μέτωπο της αποκατάστασης της διεθνούς εικόνας της χώρας. Η αντιμετώπιση που του επιφύλαξαν τα ειδησεογραφικά δίκτυα, οι κοινοτικοί αξιωματούχοι και οι οικονομικοί παράγοντες ήταν μάλλον τιμητική και εμφανώς φιλική. Ακόμη και όσοι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να βγει οριστικά από την κρίση χρέους, αναγνωρίζουν ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

οι επιτυχίες της κυβερνητικής πολιτικής...

«Αύξηση ρεκόρ (45,17% και 49,86%) παρουσιάζουν μέσα σε ένα έτος οι προσλήψεις εργαζομένων με καθεστώς μερικής απασχόλησης (για λίγες ώρες την ημέρα) και εκ περιτροπής εργασίας (για λίγες ημέρες την εβδομάδα, λίγες εβδομάδες το μήνα και λίγους μήνες μέσα στο χρόνο) αντίστοιχα. Τη διεύρυνση των "ευέλικτων" μορφών εργασίας έναντι της πλήρους απασχόλησης, αποκαλύπτουν τα στοιχεία των συμβάσεων εργασίας που κατέθεσαν το 2010 οι επιχειρήσεις στο Σώμα Επιθεωρήσεων Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιδεινώθηκαν οι όροι αμοιβής για επιπλέον 26.253 εργαζόμενους για τους οποίους μετατράπηκαν οι συμβάσεις εργασίας από πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης (18.713 ή 53,15% περισσότεροι σε σύγκριση με το '09) και εκ περιτροπής εργασίας (6.527 ή 57,43% περισσότεροι σε σύγκριση με το '09). Σε άλλους 1.013 εργαζόμενους (+65,52% σε σύγκριση με το '09) επιβλήθηκε η απασχόληση με το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

και η υποκρισία

«Σ' ένα κρεσέντο υποκρισίας και εμπαιγμού των εργαζομένων, υποστήριξε ότι "στο μοντέλο ανάπτυξης που υπάρχει σήμερα κυριαρχούν οι χαμηλές αμοιβές και ενώ βλέπουμε την εργατική τάξη να συμπιέζεται, όσοι βρίσκονται στα πιο ψηλά στρώματα γίνονται ακόμα πλουσιότεροι"! Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που μείωσε τους μισθούς των εργαζομένων και με νόμο πετσόκοψε τα εργασιακά δικαιώματα, ισχυρίστηκε ότι "είναι σημαντικό να συζητήσουμε για την ισότητα, αλλά και γιατί το κοινωνικό αυτό μοντέλο παράγει πολύ λαϊκισμό και αυξάνει τα φαινόμενα λαϊκισμού και φονταμενταλισμού"...» (σχόλιο για την ομιλία Παπανδρέου στο Νταβός / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ