Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Απάντηση στο «τείχος» καταστολής

Σύσκεψη με μετανάστες εργαζόμενους από διάφορους κλάδους πραγματοποιήθηκε χτες μπροστά και στην απεργία στις 23 του Φλεβάρη

Η έντονη ανησυχία των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα για όλες τις αντιμεταναστευτικές εξελίξεις, για την ένταση της καταστολής, όπως εκφράζεται και με τη συζήτηση για το τείχος στον Εβρο, αποτυπώθηκε χτες το απόγευμα στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, μπροστά και στην απεργία στις 23 Φλεβάρη. Μετανάστες εργαζόμενοι από όλους σχεδόν τους κλάδους, άνεργοι, εκπρόσωποι μεταναστευτικών κοινοτήτων και συλλόγων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων και κουβέντιασαν για όλα όσα συνθλίβουν τη ζωή τους. Την επόμενη Παρασκευή ορίστηκε νέα συνάντηση για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, όπου θα μοιραστούν και ανακοινώσεις σε διάφορες γλώσσες, για να διακινηθούν στους χώρους δουλειάς.

«Το νέο νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου είναι ένα πιστό αντίγραφο των οδηγιών της ΕΕ για τον έλεγχο και τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των λαών που αναγκάζονται να επιλέξουν το δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, με την ελπίδα να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους», σημείωσε η Χρυσούλα Λαμπούδη, «ανοίγοντας» τη συζήτηση εκ μέρους της Γραμματείας. Οχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα της απόκτησης νομιμοποιητικών εγγράφων, αλλά και ισχυροποιεί τις υπηρεσίες που θα ελέγχουν τα σύνορα και θα πραγματοποιούν απελάσεις.

Οπως τονίστηκε, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. συμφωνούν να φτιαχτεί μεγάλος ισχυρός φράχτης με κάμερες, όπλα, μηχανισμούς φρούρησης που θα συλλαμβάνουν ή και θα εξοντώνουν όσους τολμούν να περάσουν στη χώρα, για να σωθούν από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και τα προβλήματα. Καλλιεργούν την αντίληψη ότι οι Ελληνες εργαζόμενοι θα έχουν λιγότερα προβλήματα αν δεχτούν τις θηριωδίες, τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, κατά τη χτεσινή σύσκεψη, ήταν και αρκετοί άνεργοι, για τους οποίους είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εξοικονομήσουν τα χρήματα για τα παράβολα, προκειμένου να βγάλουν κάρτα παραμονής. «Η καπιταλιστική κρίση έχει ήδη οδηγήσει πάνω από 150.000 μετανάστες στο να μην μπορούν να ανανεώσουν την παραμονή τους. Στο μεταξύ, το νομοσχέδιο διπλασιάζει όλα τα παράβολα», είπε η Χρ. Λαμπούδη.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση ενός μετανάστη από την Τουρκία, που είπε ότι «σε λίγο νόμιμοι και παράνομοι θα τσακωνόμαστε μεταξύ μας ποιος θα δουλέψει για λιγότερα χρήματα. Δεν πρέπει να δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα», είπε. «Εμείς λέμε ότι οι μετανάστες πρέπει να παλεύουν συλλογικά, οργανωμένα και ενωμένα με τους Ελληνες εργαζόμενους. Μόνο έτσι ένας αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα. Μας αφορά και μας συμφέρει όλους ο αγώνας για: Απόκτηση νομιμοποιητικών εγγράφων χωρίς δυσκολίες και παράβολα, για ανανέωση των αδειών παραμονής, ανεξάρτητα από τον αριθμό ενσήμων, για δυνατότητα προώθησης σε άλλες χώρες της ΕΕ κόντρα στη συμφωνία του Δουβλίνου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ