Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγωνιστική συμμαχία!

Η μικρομεσαία αγροτιά βγαίνει, ξανά, στους δρόμους. Να παλέψει για την ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που την ξεκληρίζει. Να προβάλει αγωνιστική αντίσταση στο Μνημόνιο κυβέρνησης - τρόικας, που την σπρώχνει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Να επιβάλει, με τον αγώνα της, την ικανοποίηση των άμεσων διεκδικήσεών της, που αφορούν την ίδια την επιβίωση και την ύπαρξή της. Να κοινοποιήσει στην κοινωνία την πίστη της πως υπάρχει διέξοδος από τα αδιέξοδα στα οποία την έχουν οδηγήσει οι πολιτικές που εφαρμόζονται, υπάρχει προοπτική και μπορεί ν' ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον.

Τούτη τη φορά ο αγώνας ξεκινάει από καλύτερες βάσεις κι έχει καλύτερη προοπτική. Γιατί στηρίζεται στην αγωνιστική συμμαχία και συμπόρευση με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Στο κοινό μέτωπο που στήνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), των μικρομεσαίων αγροτών, με το Πανεργατικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), των εργατοϋπαλλήλων, την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), των αυτοαπασχολούμενων και των μικροεπιχειρηματιών, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), της σπουδάζουσας νεολαίας, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), των γυναικών της λαϊκής οικογένειας.

Απέναντι στη λαϊκή, αγωνιστική συμμαχία, που συμπαρατάσσεται στο πεδίο της μάχης, στέκεται η «συμμορία» των εκμεταλλευτών του λαού. Τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές, το μεγάλο κεφάλαιο. Η ισχυρή οικονομική εξουσία, που έχει δίπλα της την πολιτική και την κοινωνική της «ορντινάντσα». Την κυβέρνηση και τα κόμματα της άρχουσας τάξης, τα ΜΜΕ και τους άλλους «θεσμούς» του αστικού συστήματος. Στο πλευρό της «συμμορίας» θα βρεθεί, κι αυτή τη φορά, ο ξεπουλημένος συνδικαλισμός. Οι καλοπληρωμένοι «καρεκλοκένταυροι» των συνδικαλιστικών ηγεσιών που θα καλλιεργήσουν τους σπόρους της υποταγής και της μοιρολατρίας και θα προσπαθήσουν να υπονομεύσουν, και «από τα έξω» και «από τα μέσα», τη λαϊκή πάλη.

Ο αγώνας θα είναι σκληρός, οι δυσκολίες πολλές, τα εμπόδια μεγάλα. Ομως, δεν είναι ένας αγώνας «χαμένος από χέρι». Παλεύοντας οι μικρομεσαίοι αγρότες μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα δουν τη δύναμή τους να πολλαπλασιάζεται και να γιγαντώνεται. Εχουν το δίκιο με το μέρος τους, αν πάρουν και το λαό μαζί τους, δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα και κανένα. Ο αντίπαλος που, λόγω και των συγκυριών, φαντάζει σήμερα αλώβητος, μπορεί τελικά ν' αποδειχτεί πολύ ευάλωτος. Η πρόταση της ΠΑΣΥ για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη, με κεντρικό σχεδιασμό και παραγωγικό συνεταιρισμό, που θα εξασφαλίζει δουλειά και καλό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες και φτηνά και υγιεινά αγροτικά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού, μπορεί και πρέπει να γίνει κοινή λαϊκή απαίτηση και διεκδίκηση.


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ