Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει τις συντάξεις πείνας του ΟΓΑ

Τη βάρβαρη επίθεση στις αγροτικές συντάξεις, που μειώνονται συνεχώς κατά 4% με βάση τις ρυθμίσεις νόμου του ΠΑΣΟΚ από το 1997, κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης με αφορμή συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης, δε δίστασε να παρουσιάσει ως «επιτυχία» τις «αυξήσεις» των 30 ευρώ που πήραν το 2009 οι αγροτικές συντάξεις.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης ο Γ. Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι οι αγρότες «είναι οι μόνοι που πήραν αύξηση στο τέλος του 2009 - 2010, 30 ευρώ και είναι οι μόνοι για τους οποίους δεν υπήρξε περικοπή των δώρων». Οσον αφορά στη συνεχή μείωση των συντάξεων κατά 4% ανέφερε ότι «από τη στιγμή που το κράτος πληρώνει για κάθε αγρότη διπλάσια εισφορά σε σχέση με τα χρήματα που καταβάλλει ο ίδιος είναι λογικό να μην υπάρχει ταυτόχρονα και προνοιακή σύνταξη».

«Σήμερα η προνοιακή σύνταξη των 340 ευρώ είναι 200 ευρώ και κάποιοι που βγαίνουν στη σύνταξη παίρνουν λιγότερα χρήματα από αυτούς που βγήκαν πριν 10 χρόνια», τόνισε περιγράφοντας την κατάσταση ο Ν. Μωραΐτης. Πρόσθεσε πως «κόβετε τους αγρότες και από την εθνική σύνταξη» ενώ «πετσοκόβετε τη σύνταξη γήρατος που θα φτάσει το 2026 να μην υπάρχει και θα είναι καθαρά ανταποδοτική».

Ως ενδεικτική μάλιστα για την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης ανέφερε την περίπτωση των εργατών στην αλιεία, που για «να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις και να μειώσετε τα έσοδα του ΙΚΑ πήγατε τους αλιεργάτες από το ΙΚΑ στον ΟΓΑ». Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «έχετε οδηγήσει μεγάλα τμήματα της αγροτιάς στο ξεκλήρισμα και επειδή δεν έχουν βιώσιμο εισόδημα μέσα από το αγροτικό εισόδημα τους βγάζετε έξω κι ας πληρώνουν ΟΓΑ». Κάλεσε δε τους αγρότες να αγωνιστούν για «μια πολιτική που πραγματικά θα δίνει ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ