Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αντιδρούν στις απολύσεις
  • Κινητοποίηση σήμερα στην Ηλιούπολη
  • Σε αντεργατική πορεία δήμαρχοι και πλειοψηφία ΠΟΕ - ΟΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα μαζικοί φορείς της Ηλιούπολης (συνδικάτα, σύλλογοι και άλλοι), διεκδικώντας μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη δικαιώματα. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη βδομάδα, με αφορμή τις πρόσφατες απολύσεις πάνω από 50 συμβασιούχων που απασχολούνται σε δημοτική επιχείρηση. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ηρώου (Φλέμινγκ) στις 5.30 μ.μ.

Με κοινή τους ανακοίνωση οι μαζικοί φορείς αναδεικνύουν ότι οι απολύσεις είναι αποτέλεσμα της συνολικότερης αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής και καλούν τους εργαζόμενους της πόλης να υψώσουν κοινό αγωνιστικό μέτωπο. Να δημιουργήσουν «αγωνιστικό φραγμό στην αντιλαϊκή λαίλαπα κυβέρνησης, ΝΔ, πλουτοκρατίας και στις δυνάμεις τους στην Τοπική Διοίκηση».

Ανάλογη κατάσταση βιώνουν και οι συμβασιούχοι στο δήμο Αγίων Αναργύρων. Την περασμένη Παρασκευή, έληξαν οι συμβάσεις 44 εργαζομένων, οι οποίοι πλέον πετιούνται στο δρόμο. Ταυτόχρονα, όλοι τους είναι απλήρωτοι μέχρι και ένα χρόνο! Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι ταξικές δυνάμεις στο Σωματείο απαίτησαν τη μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η δήθεν «λύση» της δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ) είναι η μοριοδότησή τους που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη δουλειά. Στην ίδια γραμμή, με τη δημοτική αρχή βρίσκεται η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (την απόλυτη πλειοψηφία έχει η ΠΑΣΚΕ). Εκπρόσωπός της και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ είπε σε συμβασιούχο μητέρα με τρία παιδιά την ώρα που απολυόταν ότι η θέση της ΠΟΕ - ΟΤΑ είναι η μοριοδότηση.

Απολύσεις στο δήμο Φυλής

Σε μαζικές απολύσεις πάνω από 100 εργαζομένων με πρόσχημα τη λήξη της σύμβασής τους προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Φυλής (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) και ο δήμαρχος Δ. Μπουραΐμης. Μόλις 15 μέρες από την ανάληψη του νέου δήμου (συγκροτήθηκε από τη συνένωση Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής) η δημοτική αρχή έσπευσε να ξεκινήσει την εφαρμογή του "Καλλικράτη" και της κυβερνητικής πολιτικής, κάνοντας αρχή με 100 απολύσεις εργαζομένων που απασχολούνταν σε υπηρεσίες των Ανω Λιοσίων, ενώ έχει διαμηνυθεί θα προχωρήσει συνολικά σε 400 απολύσεις συμβασιούχων! Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι από τους απολυμένους οι περίπου 60 απασχολούνταν στους έξι παιδικούς σταθμούς των Ανω Λιοσίων στους οποίους πλέον δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα καθώς θα πρέπει να λειτουργήσουν μόνο με τους ελάχιστους μόνιμους υπαλλήλους που διαθέτουν με αρνητικές συνέπειες για τα παιδιά και τους εργαζόμενους γονείς τους.

Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο στα Ανω Λιόσια μετά από πρωτοβουλία και κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Φυλής (συμμετέχουν εργαζόμενοι από το ΠΑΜΕ, Επιτροπή ΠΑΜΕ Εργαζομένων ΟΤΑ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Ζεφυρίου, Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής - Καματερού, Ενώσεις Γονέων & Κηδεμόνων Ανω Λιοσίων και Ζεφυρίου, Σύλλογοι Γυναικών Ανω Λιοσίων και Ζεφυρίου κ.ά.).

Οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους τα μέλη της Επιτροπής, αλλά και τον Δημήτρη Τσιουμπρή εκλεγμένο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής» συναντήθηκαν με τον δήμαρχο και απαίτησαν να μην προχωρήσει η δημοτική αρχή σε καμία απόλυση συμβασιούχου. Ο δήμαρχος όμως από τη πλευρά του περιορίστηκε να τους δηλώσει, ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και απλά θα περιμένει τις αποφάσεις της κυβέρνησης!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με επίκεντρο την Υγεία(2020-07-15 00:00:00.0)
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στον νέο ΧΥΤΑ(2019-10-26 00:00:00.0)
Διεκδικούν το κλείσιμο της χωματερής της Φυλής(2018-06-06 00:00:00.0)
Κινητοποίηση με αίτημα να κλείσει άμεσα η χωματερή στη Φυλή(2018-04-26 00:00:00.0)
Εβαλαν τις καθαρίστριες να «φυλάνε» τα παιδιά!(2011-01-22 00:00:00.0)
Περιοδείες στελεχών του ΠΑΜΕ(2002-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ