Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Προκλητικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας από ΗΠΑ

ΑΒΑΝΑ.--

Την ανοικτή πρόκληση και παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας εκ μέρους των ΗΠΑ καταγγέλλει το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών με χτεσινή ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με αυτήν, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ, Ρομπέρτα Τζέικομπσον, βοηθός αναπληρωτή για το δυτικό ημισφαίριο του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, συνοδευόμενη από την αναπληρώτρια βοηθό γραμματέα για την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική και την Κούβα Τζουλίσα Ρεϊνόσο, τον προϊστάμενο του γραφείου για κουβανικές υποθέσεις Πίτερ Μπρέναν και τον επικεφαλής του γραφείου συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα Τζόναθαν Φαράρ συναντήθηκαν την Πέμπτη με ομάδα αντεπαναστατών που μισθοδοτούν οι ΗΠΑ για δραστηριότητες κατά της σοσιαλιστικής Κούβας. Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Κούβα για να συμμετάσχει στο γύρο συνομιλιών για θέματα μετανάστευσης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας καταγγέλλει ως «ανοικτή πρόκληση τη συγκεκριμένη ενέργεια, σημειώνοντας πως συνιστά κατάφωρη παραβίαση των διεθνών αρχών και κανόνων που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ κρατών». «Η ενέργεια αυτή, σημειώνεται στην ανακοίνωση, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική υπονόμευσης και παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας και πως προτεραιότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι να ενθαρρύνει και να προωθεί αποσταθεροποιητικές ενέργειες που στρέφονται κατά της σοσιαλιστικής Κούβας».

Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε νέος γύρος συνομιλιών για θέματα μετανάστευσης ανάμεσα στην αμερικανική αντιπροσωπεία και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Κούβας Νταγκομπέρτο Ροντρίγκες Μπαρέρα. Εκτός των άλλων, η κουβανική αντιπροσωπεία επανέλαβε, για μια ακόμα φορά, πως οι προσπάθειες παράνομης μετάβασης από την Κούβα προς τις ΗΠΑ δε θα εξαλειφθούν, ούτε μπορεί να επιτευχθεί μια νόμιμη, ασφαλής και με τάξη μετανάστευση όσο βρίσκεται σε ισχύ ο «Μεταναστευτικός Μεταρρυθμιστικός Νόμος των ΗΠΑ για την Κούβα» (Cuban Adjustment Act) όπου δίνεται αυτόματα σε όλους τους Κουβανούς που πατάνε σε αμερικανικό έδαφος, δικαίωμα μόνιμης κατοικίας και απασχόλησης μετά από ένα χρόνο παραμονής, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει για άλλους μετανάστες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνομιλίες στην Ουάσιγκτον για θέματα μετανάστευσης(2022-04-21 00:00:00.0)
Κάλεσμα της νεολαίας για τους «5»(2009-06-19 00:00:00.0)
«Χέρι χέρι» η ΕΕ με τις ΗΠΑ(2006-11-25 00:00:00.0)
Δίωξη ενάντια στο εμπόριο ανθρώπων(2006-04-18 00:00:00.0)
Μυριόστομη απάντηση στην προβοκάτσια(2006-01-25 00:00:00.0)
«Γέφυρα» με τους μετανάστες(2004-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ