Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πρόστιμα, βεβαιώσεις και «λουκέτα»

Με την επιβολή προστίμων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς για παραβιάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα, με 20.000 ευρώ «τιμώρησε» το ΕΣΡ το MEGA. Ο σταθμός μετέδωσε στις 14.6.2010 στις 10 το βράδυ επεισόδιο της ελληνικής σειράς «3ος Νόμος», το οποίο η Ολομέλεια θεώρησε ότι ήταν ακατάλληλο για ανηλίκους επειδή υπήρχαν σκηνές βίας αλλά και απρεπής εκφράσεις. Το συγκεκριμένο επεισόδιο, το ΕΣΡ κρίνει ότι έπρεπε να μεταδοθεί μετά τα μεσάνυχτα και να έχει σήμανση ακατάλληλο για ανηλίκους και όχι κατάλληλο για 15 ετών και άνω.

Στο «στόχαστρο» του ΕΣΡ βρέθηκε και η επανάληψη της ελληνικής σειράς του ΑΝΤΕΝΝΑ «Ο καφές της Χαράς» (στις 5.10.2010), επιβάλλοντας πρόστιμο 15.000 ευρώ. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για ποιότητα ελληνικής γλώσσας και προστασία ανηλίκων. Για την «ποιότητα γλώσσας» πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Λίμπερο» Θεσσαλονίκης.

Το ποσό των 15.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον τηλεοπτικό σταθμό «Rodes Κόσμος» Δωδεκανήσου επειδή δημοσιοποίησε κατά την προεκλογική περίοδο δημοσκόπηση χωρίς τα απαιτούμενα στοιχεία που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Για «μη αντικειμενικότητα» και για την προβολή μόνο των υποψηφίων περιφερειαρχών των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τον «αφανισμό» των υπόλοιπων μικρών κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον «TV STAR Κεντρικής Ελλάδος».

Παράλληλα, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του τηλεπαιχνιδιού «Puzzle Express» του τηλεοπτικού σταθμού TRT Λάρισας, με το αιτιολογικό της παραπλάνησης του τηλεοπτικού κοινού. Σύσταση να συμμορφωθεί και να σταματήσει να μεταδίδει τραγούδια και μουσικά βιντεοκλίπ, που τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην εταιρεία ΑΕΠΙ ΑΕ, απηύθυνε το ΕΣΡ στον τηλεοπτικό σταθμό «Blue Sky». Ο σταθμός για να μπορεί να μεταδίδει τραγούδια θα πρέπει να προχωρήσει στη σύναψη με την εταιρεία σχετικής σύμβασης, η οποία προβλέπει την καταβολή του 2,2% του συνολικού τζίρου από τη μετάδοση, κάτι που ο σταθμός αρνείται ζητώντας να καταβάλλει μόλις το 0,4%. Η προηγούμενη σύμβαση που υπήρχε έχει καταγγελθεί από τις 13.3.1998, αλλά ο σταθμός συνεχίζει τη μετάδοση τραγουδιών.

Στην χτεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε επίσης, βεβαίωση νομίμου λειτουργίας στον κομματικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Ρουσσόπουλου. Επίσης, ανακάλεσε τη βεβαίωση νομίμου λειτουργίας για το «Φοιτητικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Χίου», ενώ απέρριψε σχετική αίτηση χορήγησης βεβαιώσεως νομίμου λειτουργίας στον «Life FM» Δωδεκανήσου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ