Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συγκεντρώσεις ενάντια στο σχολείο της «αγοράς»

Σε μαζικές συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, την Παρασκευή 14 Γενάρη, ενάντια στο «καλλικρατικό» σχολείο της «αγοράς», καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στο υπουργείο Παιδείας, στη 1 το μεσημέρι

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας
Με ένα συνολικό πλαίσιο ενάντια στο «καλλικρατικό» σχολείο της «αγοράς», η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί την Παρασκευή, 14 Γενάρη, σε μαζικές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στη 1 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας, και στην υπόλοιπη χώρα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να πουν όχι «στο ολοήμερο σχολείο της αγοράς, της εξάντλησης των παιδιών, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ταξικής διαφοροποίησης. Στα σχέδια συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων. Στο πέταγμα στους δρόμους χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από τα Αθλητικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Στην επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση, στους απλήρωτους εκπαιδευτικούς». Τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η «κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με εργαλείο την "Αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του Εκπαιδευτικού Συστήματος" δένει την αντιδραστική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη", κάνει ακόμα πιο ταξικό και διαφοροποιημένο το "νέο σχολείο" της αγοράς».

Το ΠΑΜΕ και με τη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζει ότι το σχολείο της «αγοράς» είναι μια κυβερνητική επιλογή (σε αυτή εντάσσονται και οι συγχωνεύσεις σχολείων) και δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στους συνολικούς σχεδιασμούς. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, και το σύνθημα - κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις: «Οχι στο "καλλικρατικό σχολείο",το σχολείο της αγοράς και της ακριβοπληρωμένης ημιμάθειας. Μέτωπο αγώνα για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες εργασιακές - λαϊκές ανάγκες, οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, των παιδιών μας». Αντίθετα, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, που καλεί σε κινητοποιήσεις με αιχμή την αντίθεση στις συγχωνεύσεις, έχει πολλαπλά «συμβάλει» στα σχέδια για το σχολείο της «αγοράς». Οι συγχωνεύσεις, σε πρώτη φάση, μεθοδεύονται σε συστεγαζόμενα σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών, αλλά, όπως έχει προκύψει και από απαντήσεις στελεχών εκπαίδευσης σε διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και γονέων, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γενικευτούν.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στο κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις έχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδικήσεων για τα δικαιώματα μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, όσον αφορά την παιδαγωγική διαδικασία, τη δωρεάν Παιδεία, τη διεκδίκηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς κ.ά. Καλεί σε πάλη για «αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία Παιδεία για όλους. Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής. Οχι στον "Καλλικράτη", στο αποκεντρωμένο - διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Εξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία». Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν σε δίωρη στάση εργασίας (12 μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 4 μ.μ.) τη μέρα των κινητοποιήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία ανακωχή, καμία συνθηκολόγηση με τη βάρβαρη πολιτική(2011-03-31 00:00:00.0)
Κλείνει σχολεία για να «ανοίξει» τις πόρτες στην «αγορά»(2011-03-15 00:00:00.0)
«Σοβαρός κρίκος στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων»(2011-02-17 00:00:00.0)
«Οχι» στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων(2011-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ