Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Η τρομοκράτηση για τα διόδια θα πέσει στο κενό

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στο Μοσχοχώρι
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στο Μοσχοχώρι
Στην τρομοκράτηση και στην υποταγή του λαού της περιοχής που αντιδρά στο «άγριο χαράτσωμα» μέσω των διοδίων αποσκοπεί η προκαταρκτική εξέταση και η κλήση σε απολογία που διέταξε ο εισαγγελέας Λάρισας Στ. Κωσταρέλος, σε βάρος αγωνιστών του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ, επειδή συμμετείχαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων του νομού.

Η εισαγγελική παρέμβαση - είτε έγινε αυτοβούλως, είτε κατόπιν άνωθεν εντολής - έρχεται να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική του «χαρατσώματος» σε βάρος του λαού, καθώς και τα συμφέροντα των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων που αποκομίζουν τεράστια κέρδη από τα διόδια και από την εκμετάλλευση των μεγάλων οδικών αξόνων που τους παραχώρησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η προκαταρκτική εξέταση αφορά στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιούνη 2010, στον κόμβο των διοδίων Μοσχοχωρίου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που πήρε το ΠΑΜΕ για την οργάνωση κινητοποιήσεων σε πολλούς σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα. Αγωνιστές του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ από τους νομούς της Θεσσαλίας έφτασαν στα διόδια του Μοσχοχωρίου, προκειμένου να ενημερώσουν τους διερχόμενους για την αντίθεσή τους στην επιβολή τελών στα διόδια, καθώς και στην παράδοση των οδικών αξόνων της χώρας στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους και εταιρείες. Μοίραζαν έντυπο υλικό, ανάρτησαν πανό, ύψωσαν σημαίες και προχώρησαν σε ολιγόωρο συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων, παρακινώντας τους διερχόμενους οδηγούς να μην πληρώνουν το απαιτούμενο τέλος.

Στο χώρο της κινητοποίησης έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και άντρες της Ασφάλειας με πολιτικά. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ που παραβρέθηκε εκεί στην αγωνιστική εκδήλωση κατήγγειλε την παρουσία τους. Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί είπαν ότι θα «γράψουν» μόνο τα αυτοκίνητα που βρισκόταν πάνω στο οδόστρωμα - ήταν τρία τον αριθμό - και όχι τα άλλα που είχαν σταθμεύσει στους παράδρομους και μακριά από τα διόδια. Φαίνεται, όμως, ότι σκοπό είχαν να καταγράψουν κι άλλα, καθώς σε απολογία καλούνται και κάτοχοι αυτοκινήτων τα οποία δεν ήταν πάνω στο οδόστρωμα.

  • Νέα κινητοποίηση σήμερα Σάββατο στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, στις 3 μ.μ., διοργανώνουν οι Γραμματείες Πιερίας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ. Με τα συνθήματα «Οχι στη νέα ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, ο αγώνας ενάντια σε όλα τα διόδια συνεχίζεται», θα ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή στις 2.30 μ.μ. από την έξοδο της Κατερίνης (μπροστά από το σούπερ μάρκετ «Μασούτης» μετά την Εφορία).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ