Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλοι δύο νεκροί στον Εβρο

Οι σοροί άλλων δύο προσφύγων εντοπίστηκαν χτες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης στον ποταμό Εβρο, στην απελπισμένη προσπάθειά τους να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή απ' αυτήν που επιφύλαξε ο ιμπεριαλισμός στις πατρίδες τους. Η είδηση έρχεται σε μια στιγμή που οργιάζει η κυβερνητική και φιλοκυβερνητική προπαγάνδα υπέρ της ύψωσης συρματοπλεγμάτων στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, χρήσης θερμικών καμερών και άλλων υπερσύγχρονων μηχανημάτων παρακολούθησης, έντασης των περιπολιών με τον FRONTEX (στρατιωτικο-αστυνομικός οργανισμός φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ), ακόμα και βίαιης επαναπροώθησης, προκειμένου να κρατούν «έξω» τους προσώρας ανεπιθύμητους για το μεγάλο κεφάλαιο μετανάστες.

Θυμίζουμε ότι παραμονές Χριστουγέννων οι αρχές είχαν εντοπίσει τα άψυχα σώματα άλλων δύο προσφύγων (ηλικίας από 25 έως 30 ετών) οι οποίοι μην μπορώντας να κάνουν αλλιώς, και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής, προσπάθησαν να διασχίσουν το ποτάμι με βάρκα. Τα πτώματα βρέθηκαν κοντά στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, ακριβώς στην περιοχή που η κυβέρνηση σχεδιάζει να υψώσει τον φράκτη της. Δείγμα του τι μακελειό πρόκειται να ακολουθήσει αν το πράξει.

Αλλωστε, ήδη σήμερα άνθρωποι χάνουν μαζικά τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην ΕΕ, κυνηγημένοι από βόμβες και πείνα, ό,τι έστειλαν ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ στις πατρίδες τους. Οπως ομολογούν ακόμα και στελέχη του FRONTEX, το 2010 καταγράφηκαν τουλάχιστον 41 θάνατοι φτωχοδιάβολων στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον Εβρο ποταμό ή τη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Στον FRONTEX παραδέχονται ότι αυτός ο αριθμός περιορίζεται στους ανευρεθέντες. Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ