Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βήμα στην επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την κατάργηση του ΟΕΔΒ

Για την κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, την περασμένη Πέμπτη, υπογραμμίζει:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και αναθέτει σε ιδιωτικό φορέα το σχεδιασμό, την οργάνωση και το συντονισμό της παραγωγής των σχολικών βιβλίων για να διευκολύνει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών και τη βαθύτερη εμπλοκή του κεφαλαίου στη σχολική διαδικασία. Είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στον ίδιο αντιδραστικό δρόμο της επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, που προσαρμόζει την εκπαίδευση στις ανάγκες του κεφαλαίου. Που αντί για μόρφωση στα παιδιά των εργαζομένων θα παρέχονται δεξιότητες και σύγχρονη ημιμάθεια, η οποία θα ενταθεί με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, του ψηφιακού βιβλίου. Ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί ακόμα πιο πολύ το κόστος της εκπαίδευσης για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Οι γονείς, οι μαθητές, η λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να εμπιστευθούν τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ότι το σχολικό βιβλίο θα παραμείνει δημόσιο και δωρεάν. Είναι ανάγκη να οργανώσουν την πάλη τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία, για ενιαία Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ