Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αθεώρητα εισιτήρια από 7 ΠΑΕ;

Μεγάλη φοροδιαφυγή από ΠΑΕ ελέγχεται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA. Ο δημοσιογράφος Θ. Πασχάλης - επικαλούμενος πηγές από το ΣΔΟΕ - υποστήριξε ότι 7 ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης, Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα, Ηρακλής, Ατρόμητος) εξέδιδαν και πουλούσαν πλαστά εισιτήρια για να κερδοσκοπούν από την μη απόδοση φόρων.

Η υπόθεση, υποστήριξε πως, ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν υποδιευθυντή της ΦΑΕΕ Αθηνών που πήγε να παρακολουθήσει αγώνα της ΑΕΚ. Και διαπίστωσε ότι τα εισιτήρια - που αγόρασε από τα εκδοτήρια - δεν ήταν θεωρημένα. Ενημέρωσε το ΣΔΟΕ και - μετά από έρευνες - αποδείχτηκε η παρανομία σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ερευνάται στις άλλες ΠΑΕ.

Παράγοντες του Σώματος αρνήθηκαν οποιοδήποτε σχόλιο. Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάνει λόγο για αστήρικτο ρεπορτάζ που απέχει της πραγματικότητας και «αποτελεί το λιγότερο συκοφαντική επίθεση». Ισχυρίζεται ότι κατά το σχετικό έλεγχο δέχτηκε συγχαρητήρια και απαιτεί από το κανάλι άμεση ανάκληση.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποδέχεται πως έγινε έλεγχος αλλά διαψεύδει πως κατηγορείται και δηλώνει επιφύλαξη «για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος για την προάσπιση των συμφερόντων μας και την αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημίας υποστούμε». «Ψευδές και ανυπόστατο» χαρακτηρίζει το ρεπορτάζ, «αβάσιμη και άστοχη» την εμπλοκή της η ΠΑΕ Ατρόμητος. Οποιαδήποτε ανάμιξή τους και βασιμότητα των πληροφοριών αρνήθηκαν και οι άλλες ΠΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ