Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πέρασαν τα φαβορί

Στη φάση των προημιτελικών του θεσμού πέρασαν χτες Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Πειστική εμφάνιση και δίκαιη πρόκριση για τον Ολυμπιακό στους «8» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, μετά τη νίκη του στην Τρίπολη επί του Αστέρα με 1-0. Σκόρερ ο MVP των «ερυθρολεύκων» Αριελ Ιμπαγάσα ο οποίος έκανε πολλή δουλειά στο χτεσινό ματς και εκμεταλλεύτηκε τη... μαγική ασίστ του Ζαουάντ Ζαϊρί στο 86ο λεπτό δίνοντας την πρόκριση και ταυτόχρονα ακόμη πιο χαρούμενο τόνο στις προσεχείς εορτές. Αποβλήθηκε, ορθώς, στο 76ο λεπτό ο Μέλμπεργκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μέχρι το σημείο επίτευξης του τέρματος από τον Αργεντινό ο Ολυμπιακός έβρισκε συνεχώς μπροστά του τον Ματίας Ντεγκρά, ο οποίος έκανε τα πάντα για να διατηρήσει το «0» στην εστία του, αν και στη φάση του 86ου λεπτού δεν ήταν εύκολο ν' αντιδράσει. Στον αντίποδα η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου είχε ξεκάθαρα αμυντική τακτική και με το πέρασμα του χρόνου και ειδικά από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού ξεπρόβαλε για την έκπληξη, αλλά δεν τα κατάφερε.

  • Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να «λυγίσει» την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Ο «δικέφαλος του βορρά» άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με το αυτογκόλ του Βάντερσον, ενώ ο Αθανασιάδης στο 43' διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο «Αγιαξ» της Ηπείρου μείωσε στο 52' με τον Μπακαγιόκο, όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλύτερο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
  • Ο ΠΑΟ, στο ματς που ολοκλήρωσε την αγωνιστική, κέρδισε δύσκολα τα Τρίκαλα 3-2. Τα γκολ των «πρασίνων» πέτυχαν οι Νίνης 44', Λέτο 45' και Βύντρα 68', ενώ για τους Θεσσαλούς τα τέρματα πέτυχαν οι Κοντογουλίδης 45+2' και Κόρμπος 70'.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ