Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Οι αγωγοί τις ... συσφίγγουν

Αντεπίθεση ...για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη πρότεινε χτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνορωσικού Συνδέσμου για τις πολιτιστικές, οικονομικές και πολιτικές συνέργειες Ελλάδας, Ρωσίας, Κύπρου. Πρόσθεσε ότι πετρελαϊκές εταιρείες χρησιμοποιούν πολιτικά και οικονομικά μέσα εναντίον της κατασκευής του αγωγού και κάλεσε τη Ρωσία και την Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους μέσα. Προφανώς την ισχύ ...αντίπαλων εταιρειών. Πρόσθεσε ότι «ο αγωγός για να κατασκευαστεί χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή της Βουλγαρίας, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι ανυπέρβλητο το αδιέξοδο».

Στην τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χαρακτηριστεί έργο ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ο αγωγός φυσικού αερίου «Σάουθ Στριμ» και επεσήμανε ότι στόχος είναι η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, που βρισκόταν και στη Μόσχα αυτές τις μέρες, κάλεσε τους Ρώσους επενδυτές να «σερβιριστούν» από τα ελληνικά τουριστικά «φιλέτα», καθώς οι σχετικοί διαγωνισμοί προωθούνται. Αναφέρθηκε επίσης στην κατά 52% αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα (παρ' όλα αυτά ο συνολικός αριθμός δεν είναι πολύ μεγάλος) και σημείωσε ότι το 2011 θα λειτουργήσουν στη Ρωσία 8 κέντρα συλλογής δικαιολογητικών, ώστε η τουριστική βίζα να εκδίδεται σε 48 ώρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ