Τις μέρες που απομένουν, το κουπόνι δεν πρέπει να λείπει από καμία εξόρμηση για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 15 Δεκέμβρη, από καμία δραστηριότητα απ' όλες όσες υλοποιούν ή προγραμματίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις, έχοντας στο μεταξύ λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση αδυναμιών και δυσκολιών που προέκυψαν ως σήμερα.
Για τους κομμουνιστές και όσους συμπορεύονται κι αγωνίζονται μαζί τους το στοίχημα αυτό πρέπει να κερδηθεί. Οι δυνατότητες είναι πολλές και οφείλουμε να τις αξιοποιήσουμε όλες. Το κύρος του Κόμματος στο λαό, που αναγνωρίζει τον αναντικατάστατο ρόλο του και την προσφορά του στην υπεράσπιση των συμφερόντων του, η απήχηση των θέσεών του, η δικαίωσή τους απ' τη ζωή, ευνοούν το πλατύτερο ακόμα άνοιγμα με το κουπόνι.
Ο Γ. Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, σε δήλωσή του στο «Ριζοσπάστη» τονίζει για την πορεία της Οικονομικής Εξόρμησης:
Τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που περνούν οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται, από το υστέρημά τους, στο κάλεσμα του ΚΚΕ.
Αυτή η συγκινητική ανταπόκριση μας υποχρεώνει να μπούμε στη μάχη όλοι οι σύντροφοι, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας μέχρι την τελευταία ώρα της εξόρμησης. Κανένας εφησυχασμός, ούτε επανάπαυση, πολύ περισσότερο καμία αναστολή και παραίτηση απ' τις προσπάθειες για νικηφόρα έκβαση της πολιτικής μάχης που είναι η υπερκάλυψη του πλάνου.
Τις επόμενες ημέρες με καθημερινό σχέδιο, ουσιαστικό, δημιουργικό και συντροφικό έλεγχο να εξασφαλίσουμε ώστε να μην υπάρχει στην περιοχή που ζει και κατοικεί κάθε σύντροφος, ούτε ένας εργασιακός χώρος, ούτε ένας εργαζόμενος που να μη συζητήσουμε μαζί του την αναγκαιότητα οικονομικής στήριξης του ΚΚΕ.
Οι πολύμορφες δραστηριότητες που αναπτύσσουν αυτήν την περίοδο οι κομματικές οργανώσεις, οι περιοδείες προετοιμασίας της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη, οι φιλικές βραδιές και συνεστιάσεις, για μας πρέπει να θεωρούνται επιτυχημένες μόνο όταν συνδέονται και με την οικονομική εξόρμηση.
Γιατί η δουλειά με το κουπόνι δεν έχει απλά οικονομικό χαρακτήρα αλλά αποτελεί και ένα είδος πολιτικής σχέσης των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με το ΚΚΕ. Επιβεβαιώνει και δυναμώνει την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο κόμμα μας παλιοί και νέοι ψηφοφόροι στην πρόσφατη εκλογική μάχη.
Η υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου θα δώσει αποστομωτική απάντηση και σε όσους σχεδιάζουν μέτρα οικονομικού στραγγαλισμού του ΚΚΕ, πιστεύοντας ότι έτσι θα βάλουν εμπόδια στην πολιτική του δραστηριότητα, θα δυσκολέψουν να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το κύρος και η επιρροή του μέσα στο λαό.
Ομως τους διαβεβαιώνουμε ότι για άλλη μια φορά θα αποτύχουν και τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό.
Το ΚΚΕ καθημερινά με τη δράση του σφυρηλατεί τους δεσμούς με τις λαϊκές μάζες γι' αυτό και θαρρετά απευθύνεται σ' αυτές ζητώντας να το στηρίξουν.
Σ' όλους αυτούς τους καλοθελητές που εκβιάζουν και απαιτούν να διαρρήξουμε αυτή τη σχέση κόμματος και λαϊκών μαζών, απαντούμε έμπρακτα με την υπερκάλυψη του πλάνου, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι τίποτα δεν είναι ικανό να μας επιβάλλει να διακόψουμε τη δοκιμασμένη εδώ και 92 χρόνια σχέση με τους οπαδούς και φίλους μας που στις πιο διαφορετικές και δύσκολες συνθήκες μας ενίσχυσαν και μας ενισχύουν και σήμερα οικονομικά».
Με τη σημείωση ότι τα ποσοστά έχουν αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω στο διάστημα που μεσολάβησε, υπενθυμίζουμε ότι στο τελευταίο, δέκατο στη σειρά, κλείσιμο το πανελλαδικό ποσοστό είχε καλυφθεί σε ποσοστό 68,82%. Πρώτη οργάνωση στην άμιλλα παρέμεινε η ΚΟ Αττικής με ποσοστό 89%, δεύτερη αναδείχτηκε η ΚΟ Αιγαίου με ποσοστό 79,95% και τρίτη η ΚΟ Πειραιά με ποσοστό 76,95%.
Σε ό,τι αφορά τις Νομαρχιακές Οργανώσεις, σταθερά πρώτη, έχοντας υπερκαλύψει προ πολλού το πλάνο της, παρέμεινε η Κομματική Οργάνωση Ικαρίας με ποσοστό 136,30%. Δεύτερη η Κως με ποσοστό 100,35%. Στην τρίτη θέση οι Κομματικές Οργανώσεις Λασιθίου και Κυκλάδων με ποσοστό 90%.