Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10847

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μέτωπο αγώνα τώρα για την Υγεία

Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και στην Πρόνοια, να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στην Υγεία, στο φάρμακο, στη βιοϊατρική τεχνολογία, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία.


ΣΕΛ.  15

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ αύριο με το ΠΑΜΕ κόντρα στην πολιτική των μονοπωλίων
  • ΚΚΕ: Είναι ώρα ευθύνης, οργάνωσης της πάλης από τα κάτω σε κάθε εργασιακό χώρο, ταξικής αντεπίθεσης και λαϊκής συμμαχίας
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 62 πόλεις
  • Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, 10.30 π.μ. στην πλατεία ηλεκτρικού σταθμού
  • Στην απεργία καλούν ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ

MotionTeam

  • Σήμερα η κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίζει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις όποιες εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα είχαν απομείνει. Συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ όσων απεργούν σήμερα στις 2 μ.μ. στην Ομόνοια.
  • Η απεργία να γίνει σταθμός και συνέχεια στη μεγάλη σύγκρουση με το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, κυβέρνησης, τρόικας, πλειοψηφίας ΓΣΕΕ, που θωρακίζουν τα μονοπώλια στον πόλεμο, ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό.

ΣΕΛ.  7  -  9

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα

Δεκαπενταμελής Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, με εκπροσώπους από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Περιστερίου, που θα συντονίζει την αγωνιστική δράση για την προστασία της λαϊκής οικογένειας συγκροτήθηκε στο Περιστέρι.


ΣΕΛ.  3

Επικίνδυνοι

«Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης δηλώνουν στις συζητήσεις τους ότι "όσο υπάρχουν ...το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ δεν φοβόμαστε, γιατί τα πράγματα θα κινούνται εντός πλαισίου"... Τρέμουν το καινούριο που αναζητά η κοινωνία, αλλά που ακόμα δεν έχει γεννηθεί... Γεμίζουν τις φυλακές με τους Ρομπέν των σουπερμάρκετ, που κλέβουν μακαρόνια και τα μοιράζουν στους φτωχούς, και τους εικοσάχρονους με τα καψούλια» («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 12/12/2010). Πρόσφατα στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ», με αφορμή τον αποκλεισμό από το ΠΑΜΕ του υπουργείου Εργασίας ενάντια στο διάλογο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, μια δημοσιογράφος είπε ότι το ΠΑΜΕ δεν βάζει εμπόδια στην κυβέρνηση. Ο διάλογος έγινε στα γραφεία του ΣΕΒ. Αρα το ΠΑΜΕ είναι συστημικό. Μόνο ένα κίνημα νεολαίας «ακομμάτιστο» μπορεί να φέρει το «νέο». Ταυτόσημες ιδεολογικοπολιτικές τοποθετήσεις δύο αστικών ΜΜΕ που αντιπαραθέτουν στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα είτε τους «Ρομπέν που κλέβουν» και τα «καψούλια», είτε την «ακομμάτιστη νεολαία». Στοχευμένη προπαγάνδα στρατηγικής σημασίας για να προστατευτεί η εξουσία του κεφαλαίου. Αυτό που παρουσιάζουν ως «κίνημα» δεν ενοχλεί καθόλου το αστικό πολιτικό σύστημα, αφού είναι συμπλήρωμά του. Υπονομεύει όμως το εργατικό κίνημα. Γιατί βάζει τεράστια εμπόδια στην ανάγκη ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, στη λαϊκή αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική συμμαχία και τον αγώνα για τη λαϊκή εξουσία ως διέξοδο για την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.ΚΕΡΑΤΕΑ
Αγρια επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους

ΣΕΛ.  13
«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ» ΝΟΜΟΣ
Εργαλείο ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου

ΣΕΛ.  19
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ζητάει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμπαιγμός με «αγροτικά καλάθια»

Πρωθυπουργός και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πήγαν στο Ρέθυμνο την Κυριακή να κάνουν μια φιέστα και να εμπαίξουν και τους αγρότες και το λαό συνολικότερα. Εμφάνισαν τα καλάθια παραγωγής ανά περιφέρεια ως τη μαγική συνταγή. Ομως η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ έχει οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα στην κρίση, στη φτώχεια και την ανεργία.


ΣΕΛ.  18
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ «FRONTEX»
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. συνένοχοι στην καταστολή

ΣΕΛ.  3


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org