Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΤΑ
Απλήρωτοι και αντιμέτωποι με την ανεργία

Σε παρεμβάσεις προχωρά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής για την οργάνωση και ανάπτυξη του αγώνα

Χιλιάδες συμβασιούχοι απλήρωτοι ή όχι, που έχουν απολυθεί ή που θα απολυθούν, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο στην Τοπική Διοίκηση, ιδιαίτερα έντονο μετά τις πρόσφατες εκλογές, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και των δημοτικών αρχών που τη στηρίζουν και την εφαρμόζουν.

Το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί σε οργάνωση και συντονισμό της αγωνιστικής δράσης απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική και τις συνέπειές της και για τη διεκδίκηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους με πλήρη δικαιώματα. Το Συνδικάτο θα προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεις σε δήμους για το ζήτημα των συμβασιούχων. Παρέμβαση θα γίνει και στο Δήμο Αθήνας, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί. Ακόμα, καλεί στην απεργία στις 15 Δεκεμβρίου και στις 16 Δεκεμβρίου οργανώνει νέα σύσκεψη στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου των Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5β, 1ος όροφος - πίσω από τη Μητρόπολη).

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Συνδικάτο «οι απολύσεις των συμβασιούχων ήδη έχουν αρχίσει, 230 στο δήμο της Αθήνας, 100 στον ΕΣΔΚΝΑ, απολύσεις στην Ηλιούπολη, στη νομαρχία Πειραιά και σε μια σειρά άλλους δήμους» και ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει «την απόλυση 30 χιλιάδων συμβασιούχων που θα βρεθούν στην ανεργία. Η εφαρμογή του αντιλαϊκού "Καλλικράτη" θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις ακόμα και μόνιμου προσωπικού».

Ενδεικτική είναι και η περίπτωση στο Δήμο Αιγάλεω όπου η απελθούσα δημοτική αρχή (ΝΔ) χρωστά τα δεδουλευμένα 20 μερών έως τριών μηνών σε 500 συμβασιούχους έργου και ορισμένου χρόνου. Πριν περίπου μια βδομάδα συμβασιούχοι ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας για να καταβληθεί προχθές ένα 15νθήμερο και αυτό όχι σε όλους. Στο Δήμο Ρέντη περίπου 25 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου αντιμετωπίζουν συνεχώς το πρόβλημα της καθυστερημένης καταβολής των δεδουλευμένων.

Συγκέντρωση στο Πέραμα

Την καταβολή των δεδουλευμένων τους διεκδικούν και οι συμβασιούχοι του Δήμου Περάματος, οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν συγκέντρωση, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία και πορεία στους δρόμους της πόλης. Από την περασμένη Παρασκευή, με οργανωτή το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, έχουν καταλάβει το δημαρχείο, ενώ χτες αποφάσισαν να αναδείξουν στο πρόβλημα σε όλο το λαό της πόλης, ζητώντας τη συμπαράστασή του.

Ο δήμαρχος Γ. Γλύκας (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), όπως και ο προηγούμενος δήμαρχος εκλεκτός της ΝΔ, ως φορέας της αντιλαϊκής πολιτικής, αφού επέβαλε σε βάρος των εργαζομένων όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και μετέτρεψε τον Δήμο σε ρουσφετολογικό μηχανισμό, τώρα έχει εγκαταλείψει τους συμβασιούχους, ακόμα και αυτών που η σύμβαση έχει λήξει, χωρίς να τους καταβάλει τους μισθούς τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ