Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10843

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πανελλαδική μέρα δράσης αύριο για την Υγεία

Ημέρα δράσης για το ζήτημα της Υγείας και της Πρόνοιας για την ΚΝΕ, με εξορμήσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις σε νοσοκομεία, ιατρεία και σχολές Υγείας σε όλη την Ελλάδα.


ΣΕΛ.  3
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Συμμετέχουν οι ναυτεργάτες, κάλεσμα και από ΠΑΣΕΒΕ

Οργάνωση στους τόπους δουλειάς, δράση με όλους τους τρόπους για την επιτυχία της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη. Συμμετέχουν οι ναυτεργάτες κόντρα στην επιστράτευση. Αγωνιστικό κάλεσμα από την ΠΑΣΕΒΕ.


ΣΕΛ.  8

Η κυβέρνηση καταργεί τις συμβάσεις Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια
  • Αθήνα στην Ομόνοια στις 6.30 μ.μ. Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • ΚΚΕ: Πράξη ευθύνης για τους εργαζόμενους, όταν τους καταδικάζουν σε μισθούς πείνας και στην ανασφάλεια, δεν είναι να βάλουν πλάτη, αλλά να υψώσουν τώρα τη γροθιά τους στην κυβέρνηση, την τρόικα και την πλουτοκρατία
  • Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο συζητά το νομοσχέδιο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις που πετσοκόβει μισθούς και μεροκάματα καταργώντας τις κλαδικές συμβάσεις.
  • Απελευθερώνει τις απολύσεις. Με την πρόβλεψη διατήρησης του ίδιου αριθμού προσωπικού, επιτρέπει τις απολύσεις και την αντικατάστασή τους με άλλους φθηνότερους και ευέλικτους εργαζόμενους.
  • Μειώνει τις υπερωριακές αποδοχές. Διευθετεί τον εργάσιμο χρόνο έτσι που να αυξάνεται ο ημερήσιος χρόνος δουλειάς, σύμφωνα με τις ανάγκες των καπιταλιστών χωρίς πληρωμή υπερωριών.
  • Επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και σε ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, Οργανισμό Εργατικής Εστίας, αφού μειώνονται δραστικά οι ασφαλιστικές εισφορές.
  • Επεκτείνει τη δοκιμαστική περίοδο για τους νεοπροσλαμβανόμενους από τους 2 στους 12 μήνες, που σημαίνει απολύσεις χωρίς αποζημίωση. Επιφέρει μεγαλύτερη χρήση συμβάσεων προσωρινής και μερικής απασχόλησης.
  • Οι επιχειρησιακές συμβάσεις δε σώζουν τους μικρούς ΕΒΕ όπως λένε, αφού στις συνθήκες κρίσης και οξύτατου ανταγωνισμού με τα μονοπώλια συνθλίβονται.

ΣΕΛ.  9

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Κόντρα στα αντεργατικά σχέδια

Την αντίθεσή τους στο αντεργατικό - αντιλαϊκό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες με την απεργία που πραγματοποίησαν χτες και τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.


ΣΕΛ.  15

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ., με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ΕΕ και η λαϊκή απάντηση στην κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, στην Ομόνοια (Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους 2). Θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη από τον τηλεοπτικό «902», σήμερα Πέμπτη, στις 10 το βράδυ.


Ο «δικός τους» άνθρωπος

«Οι 7 συνταγές του δρ. Στρος Καν» («Ελευθεροτυπία»), «Πέντε συμφωνίες Γιώργου με Στρος Καν» («Εθνος»), «Ντ. Στρος Καν: Είμαι ο γιατρός σας» («Νέα»), «Ντ. Στρος Καν: Συναίνεση για τα δύσκολα» («Καθημερινή»). Περίπου ως Μεσσία υποδέχθηκαν τα αστικά ΜΜΕ τον επικεφαλής του ΔΝΤ, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τι σημαίνει ...αντικειμενική και αδέσμευτη ενημέρωση. Θα ήταν ασυγχώρητη αφέλεια να περίμενε κανείς διαφορετική «υποδοχή» από τα ΜΜΕ που έχουν στηρίξει φανατικά το μνημόνιο και την κυβέρνηση του κεφαλαίου, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο Στρος Καν ήρθε να στηρίξει την κυβέρνηση και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συναποφασίσει οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους - παντού τα ίδια εφαρμόζονται - και που θα υλοποιήσει τους επόμενους μήνες. Αρα, για τα αστικά ΜΜΕ και τους ιδιοκτήτες τους, όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι ο σύμμαχος που πρέπει να προβληθούν οι «σοφίες» του. Γι' αυτό πασχίζουν να περάσουν στο λαό την αναγκαιότητά τους, για να καταφέρουν την ανοχή του στη βάρβαρη πολιτική που στοιχειοθετούν οι συστάσεις και οι προτάσεις του, ως αναπόφευκτες, όπως με θράσος υπαινίχθηκαν ορισμένοι αστοί αναλυτές. Με άλλα λόγια, ο Στρος Καν είναι ένας «δικός τους», στο ίδιο στρατόπεδο στον πόλεμο κατά του λαού. Ομως, ο λαός δεν έχει κανένα περιθώριο για ψευδαισθήσεις. Είναι η ώρα του μετώπου της αντεπίθεσης για να αποκρούσει και ανατρέψει τη βάρβαρη επίθεση.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υποκρισία για τον παλαιστινιακό λαό

ΣΕΛ.  10
Κηδεύτηκε χτες ο σύντροφος Νίκος Κυριακίδης

ΣΕΛ.  11
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Επιτυχία της απεργίας των εργαζομένων

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ