Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10845

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ
Ο λαός να προετοιμάζεται για καθολική αντεπίθεση

Το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, τις Συμβάσεις κλπ. δεν αφορά σε καμία περίπτωση ούτε το χρέος ούτε τα ελλείμματα. Είναι υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει οι ελληνικές κυβερνήσεις και η καπιταλιστική Ελλάδα απέναντι στην Ευρώπη, απέναντι στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά, για να ξεθεμελιώσουν κυριολεκτικά ό,τι εργατικές κατακτήσεις υπήρχαν μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ κατά της δικτατορίας των μονοπωλίων
  • ΠΑΜΕ: Τώρα αρχίζει η μεγάλη σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους υποτακτικούς τους
  • Αξιοποιούμε τη στάση εργασίας την Τρίτη για την όσο γίνεται καλύτερη προετοιμασία της απεργίας της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, συζητήσεις, με αποφάσεις συμμετοχής.
  • Συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ όσων απεργούν την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, στις 2 μ.μ. στην Ομόνοια.
  • Το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, κυβέρνησης και τρόικας ψηφίζει την Τρίτη το πολυνομοσχέδιο που επιφέρει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Καταργεί τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Μειώνει δραστικά τις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, σφαγιάζοντας μισθούς και μεροκάματα. Αυξάνει τη λεηλασία των εργατικών λαϊκών εισοδημάτων με τη νέα αύξηση του ΦΠΑ. Ξανά απαλλάσσει από φόρους το κεφάλαιο και το επιδοτεί με τζάμπα χρήμα για νέες επενδύσεις. Οι εργοδότες θα απασχολούν τους εργαζόμενους όσο και όποτε θέλουν, θα τους αμείβουν όσο θέλουν, θα απολύουν όσους και όποτε θέλουν.
  • Ακόμη κι αν το αντεργατικό τους τερατούργημα, λόγω συσχετισμών ψηφιστεί, να τους στείλουμε μήνυμα, ότι δεν ξεμπέρδεψαν και κάθε χώρος δουλειάς θα μετατραπεί σε οχυρό αντίστασης ενάντια στην υλοποίησή του.

ΣΕΛ.  8   -   9

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Η Υγεία είναι δικαίωμα»

Με εξορμήσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις και με σύνθημα «Η Υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα» η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνθηκε στο λαό χτες, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία.


ΣΕΛ.  17

Πολύτιμη στο κεφάλαιο η ΓΣΕΕ

Την Τρίτη η κυβέρνηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίζει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που καταστρέφει τη ζωή της εργατικής τάξης, γενικεύει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το ρόλο της ως πολύτιμο δεκανίκι κυβέρνησης και εργοδοτών, ρόλο υπονόμευσης του αγώνα των εργαζομένων και παράλληλα διευκόλυνσης στην υλοποίηση των σχεδίων κυβέρνησης, ΣΕΒ, τρόικας, απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για μετατροπή της 24ωρης απεργίας της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη σε 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη, αποφασίζοντας την κήρυξη 3ωρης στάσης την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, 12 - 3 μ.μ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργάτες και τις εργάτριες, με οργάνωση, με κινητοποίηση, μαζί με το ΠΑΜΕ θα προχωρήσουμε. Αυτή είναι η καλύτερη και πιο ουσιαστική απάντηση σε κυβέρνηση - τρόικα - κεφάλαιο και πλειοψηφίες ΓΣΕΕ. Ο πόλεμος θα είναι σκληρός, θα χρειαστούν μακρόχρονες θυσίες. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Με οργάνωση και σχέδιο θα δώσουμε τη μάχη.



ΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανοιχτή επιστολή στους φτωχομεσαίους αγρότες

ΣΕΛ.  15
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι στο Μετρό

ΣΕΛ.  3
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ
Υποκρισία και εμπαιγμός από την κυβέρνηση

ΣΕΛ.  16
ΠΑΜΕ
Κλιμάκωση της δράσης για την απεργία 15 Δεκέμβρη

Λίγες μέρες πριν από την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κλιμακώνουν τη δράση τους. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση είναι στην Ομόνοια στις 11 π.μ., στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό (ΗΣΑΠ).


ΣΕΛ.  8  -  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ