Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Σήμερα η απεργία

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) αντιδρώντας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της διοίκησης για μείωση των μισθών, πάγωμα των προσλήψεων και συρρίκνωση της τράπεζας. Σήμερα, μέρα της απεργίας, θα γίνουν περιφερειακές συνελεύσεις και στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΑΤΕ στην οδό Κριεζώτου, στις 12 το μεσημέρι.

Με βάση τους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς σχεδιασμούς επιδιώκεται η μείωση των μισθών τουλάχιστον κατά 10%, το «πάγωμα» των προσλήψεων, το κλείσιμο καταστημάτων (περίπου το 10%), η απαλλαγή από θυγατρικές που δεν έχουν χρηματοοικονομικό αντικείμενο (δηλαδή, κλείσιμο ή άμεση ιδιωτικοποίηση συνεταιριστικών μονάδων όπως «Δωδώνη», «Ροδόπη», ΣΕΚΑΠ και άλλα).

Για σήμερα η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι - 3.15 μ.μ.) για όλους τους τραπεζοϋπάλληλους αφού προηγουμένως απέρριψε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για μετατροπή της σημερινής απεργίας σε παντραπεζική λόγω των αντεργατικών εξελίξεων στο σύνολο του κλάδου.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ χτυπά άμεσα και τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες, των οποίων η παραγωγική τους δραστηριότητα εξαρτάται από τα τοκογλυφικά γρανάζια της τράπεζας, αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται. Ταυτόχρονα, οι υποθηκευμένες αγροτικές εκτάσεις θα αντιμετωπιστούν ως λεία από το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ