Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Εστειλαν ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα

Μαζική η συμμετοχή στις περιφερειακές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα
«Είμαστε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργάτες, το λαό, τα παιδιά και τα εγγόνια μας ο πλούτος που παράγουμε να ικανοποιεί τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας». Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλαν για ακόμα μια φορά χτες οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι του αγώνα, συμμετέχοντας μαζικά και μαχητικά στις κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν σε τέσσερις πόλεις της χώρας οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ, ανανεώνοντας το ραντεβού τους (και) στις αυριανές κινητοποιήσεις.

Στην Αθήνα, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην οποία έφτασαν με πούλμαν το πρωί και οι συνταξιούχοι από την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Ανοίγοντας τη συγκέντρωση ο Διαμαντής Μαυροδόγλου από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους και κάλεσε για ακόμα μια φορά από το βήμα σε ξεσηκωμό όλους τους συνταξιούχους της χώρας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας. Στη συγκέντρωση, συμμετείχε επίσης και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Συνταξιούχων Πρακτορείων Αθηνών.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων υπογράμμισε, ότι ο «δρόμος του αγώνα είναι ο δρόμος που θα δώσει την διέξοδο», γι' αυτό, τόνισε, «πρέπει να πυκνώσουν οι γραμμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Να βάλουμε και εμείς οι συνταξιούχοι πλάτη, ώστε ο πλούτος που παράγεται να υπηρετεί τις δικές μας ανάγκες. Να δυναμώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής». Κάλεσμα μαζικοποίησης και κλιμάκωσης των αγώνων απηύθυναν στη συγκέντρωση ο πρόεδρος των συνταξιούχων Δημοσίου Π. Βαβουγιός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Π. Τάτσης και ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΝΑΤ Γ. Λέκκας, ενώ στη συνέχεια εγκρίθηκε και το ψήφισμα με τα αιτήματα των συνταξιούχων. Ακολούθησε μια ιδιαίτερα δυναμική σε παλμό και συνθήματα πορεία στη Σταδίου, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Οικονομίας. Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων επιδίωξε συνάντηση με τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου για να πάρει την απάντηση από τον γενικό γραμματέα ότι ο υπουργός απουσιάζει διότι έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντ. Στρος - Καν.

Στη Θεσσαλονίκη, έγινε μαζική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και μαχητική πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, με τη συμμετοχή συνταξιούχων όλων των Ταμείων που κίνησαν από όλες τις πόλεις της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Στα Χανιά, σε παγκρήτια συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, συναντήθηκαν οι συνταξιούχοι απ' όλους τους νομούς της Κρήτης. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το κτίριο της Νομαρχίας Χανίων, όπου οι συνταξιούχοι παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στα Γιάννενα, έγινε συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με συμμετοχή συνταξιούχων από όλη την Ηπειρο όπου αναδείχθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της κοινής πάλης των συνταξιούχων με τους εργαζόμενους και τη νεολαία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org