Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
Για τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο

Η Πανεπιστημονική Οικονομολόγων (ΔΠΚ - Ο) καλεί όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και ανέργους οικονομολόγους να δώσουν, στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας που θα γίνουν την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, δυναμική απάντηση στη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, με τις «πλάτες» και του ΟΕΕ.

Να καταδικάσουν το πολύχρωμο μπλοκ της ηγεσίας του ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ, ΠΑΣΚΟ, ΣΕΠΟ, συντεχνιακές παρατάξεις ΑΚΙΟΣ, ΕΠΟ και ΠΟΦΕΕ) που με υποδειγματική συνέπεια στήριξαν το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σήμερα στο όνομα της κρίσης, χτες στο όνομα της ανάπτυξης, υπηρετούν το μονόδρομο της κερδοφορίας του κεφαλαίου και συμμετέχουν στην «καθεστωτική τάξη πραγμάτων» στον ΟΕΕ.

Να ενισχύσουμε αποφασιστικά την Πανεπιστημονική Οικονομολόγων, τη μόνη δύναμη που δρα αγωνιστικά και ασυμβίβαστα στα όργανα του ΟΕΕ, κόντρα στις φιλοκυβερνητικές και συντεχνιακές συνδικαλιστικές δυνάμεις, στο πλευρό των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και άνεργων οικονομολόγων.

Καταγγέλλει το θεσμικό ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου ως επίσημου συμβούλου του αστικού κράτους, ως μηχανισμού χειραγώγησης των εργαζόμενων οικονομολόγων. Αντιπαλεύει από κοινού με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την πολιτική της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Η Πανεπιστημονική καλεί τους εργαζόμενους οικονομολόγους να συμμετάσχουν στις εκλογές της 12ης του Δεκέμβρη μετατρέποντας τες σε αφετηρία αγωνιστικής προοπτικής και διεξόδου.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ. στην Αττική στο Ζάππειο Μέγαρο, στη Θεσσαλονίκη στο 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης (Ικτίνου 5) και στην Υπόλοιπη Ελλάδα στα Γραφεία των Περιφερειακών Τμημάτων ή όπου αυτά δεν υπάρχουν στις κατά τόπους Νομαρχίες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org