Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Συνεχίζουν συγκάτοικοι

Η αρνητική παράδοση χρόνων έσπασε με τη νίκη του Ολυμπιακού στην Καβάλα με 1 - 0

Eurokinissi

Η αρνητική παράδοση χρόνων έσπασε με τη νίκη του Ολυμπιακού στην Καβάλα με 1 - 0
«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου». Η διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκα αποτελεί - επί της ουσίας - ένα ακόμα ντεζαβού, εντός και αγωνιστικών χώρων. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός εξακολουθούν να μη θέλγουν με την απόδοσή τους, αλλά συνεχίζουν τη μονομαχία τους για τον τίτλο. Οι υπόλοιποι αγωνίζονται για τα... εναπομείναντα. Το θέαμα είναι μέτριο έως κακό, οι (συνειδητά ή ασυνείδητα) διαιτητικές «ομορφιές» αυξάνονται αντί να μειώνονται και οι παράγοντες παραμένουν στα χαρακώματα του πολέμου συμφερόντων και εντυπώσεων.

Στο ΟΑΚΑ τους βαθμούς πήρε ο Παναθηναϊκός και τις θετικές εντυπώσεις ο Πανσερραϊκός που δικαίως διαμαρτύρεται για το μη καταλογισμό (προφανούς) υπέρ του πέναλτι και εξέδωσε ανακοίνωση. Η «πράσινη» ΠΑΕ απάντησε ότι δεν υπήρξε τίποτα επιλήψιμο (...) και - με σαφέστατο υπονοούμενο - συνέστησε «στον πρόεδρο του Πανσερραϊκού να μην παρασύρεται από το νέο του φίλο». Στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ έγιναν συμπλοκές μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και της αστυνομίας. Η χρήση δακρυγόνων δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα και ανάγκασε το διαιτητή σε μικρή διακοπή.

Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός, αλλά ήταν καλύτερος από την Καβάλα και πιο εύστοχος. Πήρε, λοιπόν, το τρίποντο και παραμένει στην κορυφή μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Στο Περιστέρι, Ατρόμητος και ΑΕΚ μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς με την Ενωση να είναι ξανά τραγική στο πρώτο ημίχρονο να παίζει καλύτερα (έστω και με 10 λόγω αποβολής του Ντιοπ) στο Β` και τον Ατρόμητο να χάνει κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο και στο δεύτερο να είναι υποτονικός. Ο ΠΑΟΚ με ρεσιτάλ ευστοχίας και αρκετή τύχη (δηλαδή την ανικανότητα των γηπεδούχων την κρίσιμη στιγμή) πήρε μια σημαντική νίκη επί της ΑΕΛ, την οποία ανάγκασε να κάνει...στραβό ποδαρικό στο νέο της γήπεδο. Πάντως, οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται (και με ανακοίνωση) για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, ενώ απάντηση ήρθε και από πλευράς ΠΑΟΚ. Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη η δυνατότητα που δόθηκε σε κάποιους να επιτεθούν στην αποστολή του ΠΑΟΚ, στο πάρκινγκ του γηπέδου.

Σπουδαίο διπλό για την Κέρκυρα στη Ν. Σμύρνη, ενώ σημαντική νίκη πέτυχε και η Ξάνθη επί του Ολυμπιακού Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ