Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
«Ατρόμητη» ανατροπή στο Περιστέρι

Η σπουδαία νίκη - ανατροπή του Ατρόμητου επί του ΠΑΟΚ και η πολλοστή φέτος επιβλητική εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά στην Τρίπολη, ξεχώρισαν στην εξ αναβολής 15η αγωνιστική της Super League 1, με την ολοκλήρωση της οποίας ο Ολυμπιακός αύξησε στους 10 βαθμούς τη διαφορά του από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Επέστρεψαν στις νίκες Αρης και ΑΕΚ.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος με καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και νίκησε 3-2 τον ΠΑΟΚ, με σκόρερ τους Μουνίθ (64'), Χαρίση (84') και Νάτσο (94'). Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δύο φορές (Σβιντέρσκι 22', Ουαρντά 82'), ενώ έχασε και πέναλτι με τον Τζιόλη στο 16', και τελικά υποχρεώθηκε στη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα και σε δεύτερη συνεχόμενη βαθμολογική απώλεια.

Στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-0 του Αστέρα, σε μία ακόμα επιβλητική νίκη - πέρασμα από δύσκολη έδρα, διατηρώντας διαφορά ασφαλείας στην κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» «χτύπησαν» κυρίως στα τελευταία δέκα λεπτά κάθε ημιχρόνου, όπου πέτυχαν από δύο γκολ (Σεμέδο 35', Καμαρά 40', Φορτούνης 81', Μπρούμα 86').

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Αρης «ρέφαρε» την ήττα στη Λαμία νικώντας 2-0 τον Βόλο (Σάσα 18', Μπερτόλιο 81') και παρέμεινε 2ος.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, για άλλη μια φορά χωρίς να πραγματοποιήσει ικανοποιητική εμφάνιση, τουλάχιστον πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού (Γαλανόπουλος 41') και εξασφάλισε λίγη ηρεμία μετά από μια ταραχώδη περίοδο αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Σημειωτέον, ήταν η πρώτη φορά μετά από δυόμισι μήνες που η «Ενωση» κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Σημαντική νίκη πήρε στη Ριζούπολη ο Παναθηναϊκός, 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης (Φ. Ιωαννίδης 20'), παρότι για περίπου σαράντα λεπτά αγωνίστηκε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ζαγαρίτη με δεύτερη κίτρινη στο 53'. Το ματς επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Ν. Ιωαννίδη από πλευράς γηπεδούχων, χωρίς όμως η κατάσταση να είναι όσο σοβαρή φάνηκε αρχικά. Ο Απόλλων διαμαρτύρεται για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Βαθμολογική ανάσα πήρε ο ΟΦΗ νικώντας 2-0 τη Λαμία στο Ηράκλειο (Στάικος 34', Βαφέας 85'), ενώ ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός (1) 38, Αρης (1) 32, ΠΑΟΚ (1) 28, ΑΕΚ (1) 27, Παναθηναϊκός 22, Βόλος 19, Αστέρας Τρίπολης 18, ΟΦΗ 18, Ατρόμητος (1) 17, Απόλλων Σμύρνης (1) 15, ΠΑΣ Γιάννινα 14, Παναιτωλικός 11, ΑΕΛ (1) 8, Λαμία (3) 5.

Σε παρένθεση ο αριθμός των αγώνων που χρωστά η κάθε ομάδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ