Τρίτη 9 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, χαρά σε Τούμπα και Περιστέρι

Στο 1-1 έμειναν ΑΕΚ και Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, χάνοντας έδαφος στο κυνήγι της κορυφής

Eurokinissi Sports

Στο 1-1 έμειναν ΑΕΚ και Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, χάνοντας έδαφος στο κυνήγι της κορυφής
Η ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ - Ολυμπιακού και οι νίκες των πρωτοπόρων ΠΑΟΚ και Ατρόμητου, που εκμεταλλευόμενοι το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ αποσπάστηκαν στη βαθμολογία, ήταν τα κύρια γεγονότα της 6ης αγωνιστικής της Super League. «Ορθιος» έμεινε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, ενώ βαθμολογική ανάσα πήρε ο Πανιώνιος με τη νίκη του επί του Αρη.

Στο ΟΑΚΑ, η αναμέτρηση ΑΕΚ και Ολυμπιακού είχε έντονες διακυμάνσεις και εναλλαγές συναισθημάτων, αλλά όχι νικητή. Στο πρώτο ημίχρονο η γηπεδούχος ΑΕΚ, αν και «λαβωμένη» από τις απουσίες βασικών παικτών, έδειξε πιο δραστήρια και βρήκε περισσότερους χώρους από τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε γενικές γραμμές περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στα πρώτα 45 λεπτά, με τους Μπακασέτα και Χασάν αντίστοιχα. Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και προηγήθηκαν με τον Φορτούνη στο 58'. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά, και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 75', με διπλή ευκαιρία των Χασάν και Τσιμίκα. Η «Ενωση» ισοφάρισε στο 90' με τον Μπακασέτα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Φετφατζίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Εχοντας κατά διαστήματα καλή απόδοση και αξιοποιώντας τις στημένες φάσεις, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, με γκολ των Μαουρίτσιο (16') και Κρέσπο (90'), και διεύρυνε τη διαφορά του από ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι φιλοξενούμενοι, με νέο τεχνικό τον Γιάννη Μαντζουράκη, έχοντας μερικές ευκαιρίες για γκολ.

Στο Περιστέρι, με τον Κουλούρη να δίνει τη λύση για μία ακόμα φορά (38'), ο Ατρόμητος νίκησε και τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, συνέχισε την αήττητη πορεία του (5 νίκες - 1 ισοπαλία) και εδραιώθηκε στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Αήττητος παραμένει και ο Παναθηναϊκός, του οποίου το νικηφόρο σερί σταμάτησε στην Τρίπολη αλλά το 1-1 με τον Αστέρα κρίνεται θετικό αποτέλεσμα, με τον τρόπο που ήρθε. Οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι, προηγήθηκαν με τον Μανιά (47'), αλλά απέτυχαν να «τελειώσουν» τον αγώνα στις ευκαιρίες που είχαν για δεύτερο γκολ, και το πλήρωσαν. Στις καθυστερήσεις οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι σε τράβηγμα του Χατζηγιοβάννη, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μακέντα δίνοντας το βαθμό στην ομάδα του.

  • Αλλα αποτελέσματα: Πανιώνιος - Αρης 1-0, Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 2-1, Λαμία - ΟΦΗ 1-1, Ξάνθη - ΑΕΛ 1-0.
  • Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 16, Ατρόμητος 16, ΑΕΚ 13, Ολυμπιακός 13, Αρης 12, Παναθηναϊκός 10, Ξάνθη 9, Παναιτωλικός 8, Πανιώνιος 7, ΠΑΣ Γιάννινα 6, ΑΕΛ 6, Αστέρας Τρίπολης 4, Λαμία 3, Λεβαδειακός 3, ΟΦΗ 2, Απόλλων Σμύρνης 0.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ