Τρίτη 9 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒASKET LEAGUE
«Πέταξε» το Περιστέρι

Με ηχηρό τρόπο συνοδεύτηκε η επιστροφή του Περιστερίου στην μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πέτυχε την έκπληξη της πρεμιέρας της Basket League, νικώντας την κυπελλούχο ΑΕΚ. Ξεχώρισαν επίσης οι εκτός έδρας νίκες των Προμηθέα και Αρη σε Ρόδο και Λαύριο.

Μεγάλη νίκη 83-80 πήρε το Περιστέρι με αντίπαλο την ΑΕΚ, ανατρέποντας τα προγνωστικά. Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Χάροου (21 πόντοι) προηγήθηκαν ακόμα και με 20 πόντους στο 30' (67-47). Στην 4η περίοδο η «Ενωση», πιέζοντας περισσότερο στην άμυνα και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από τους Λαρετζάκη και Ράταν-Μέις, «ροκάνισε» τη διαφορά και ένα λεπτό πριν τη λήξη μείωσε σε 79-77. Η ανατροπή όμως δεν ολοκληρώθηκε. Το Περιστέρι διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση και ήταν εύστοχο στις βολές, φτάνοντας στη νίκη.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε τη χρονιά ο Προμηθέας Πατρών, που νίκησε 83-68 τον Κολοσσό Ρόδου, με όπλο τα μακρινά σουτ (15 τρίποντα). Οι Πατρινοί είχαν σε πολύ καλή μέρα τους Κασελάκη (19 π.) και Τσαϊρέλη (17 π.).

Πιο δύσκολα του αναμενόμενου νίκησε ο Ολυμπιακός τον Χολαργό στο ΣΕΦ, με 88-78. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ευρεία διαφορά στο ημίχρονο (58-36), αλλά είχαν μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή τους και έδωσαν στον αξιόμαχο Χολαργό το δικαίωμα να πλησιάσει μέχρι και στο -6 (70-64). Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό και «καθάρισε» τον αγώνα. Κορυφαίος των Πειραιωτών ήταν ο Μιλουτίνοφ με 24 π.

Αλλα αποτελέσματα: Παναθηναϊκός - Ηφαιστος 93-65, ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο 81-64, Πανιώνιος - Κύμη 89-95, Λαύριο - Αρης 70-73.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ