Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ
Ενα ακόμα βήμα ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων

Ενισχυμένες βγήκαν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις από το 34ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που τελείωσε χτες με την ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου 85μελούς Γενικού Συμβουλίου.

Ψήφισαν 842 αντιπρόσωποι (από 816 το 2007) σε σύνολο 852 εγγεγραμμένων (από 826). Εγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 839 (από 813). Το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο πήρε 96 ψήφους και δέκα έδρες (από 89 και εννέα). Η ΠΑΣΚ πήρε 376 ψήφους και 38 έδρες (από 346 και 36). Η ΔΑΚΕ 236 ψήφους και 24 έδρες (από 269 και 28). Η «Αριστερή Ενότητα» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 84 ψήφους και εννέα έδρες (από 72 και οκτώ). Οι «Παρεμβάσεις» πήραν 43 ψήφους και τέσσερις έδρες (από 34 και τέσσερις). Τέλος, η «Ταξική Πορεία» πήρε τρεις ψήφους και καμία έδρα (το ίδιο).

Σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο επισημαίνουν:

«Στο 34ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ έγινε ένα ακόμα βήμα ισχυροποίησης των ταξικών δυνάμεων. Παρά τα εκφυλιστικά φαινόμενα που κυριάρχησαν, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη πετυχαίνοντας να απεγκλωβίσουν δυνάμεις από τη γραμμή της υποταγής και της ενσωμάτωσης.

Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι οι συσχετισμοί στη βάση των οποίων διεξήχθη το συνέδριο δεν αποτυπώνουν τους σημερινούς πραγματικούς συσχετισμούς, καθώς είχαν διαμορφωθεί από αρχαιρεσίες σωματείων, οι οποίες είχαν γίνει δύο και τρία χρόνια πριν.

Επιπλέον, η ενίσχυση του ταξικού πόλου είναι σαφώς μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι τρία σωματεία στους ΟΤΑ, όπου οι ταξικές δυνάμεις έχουν απόλυτη ή και σχετική πλειοψηφία, διαγράφτηκαν από την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ επειδή έκαναν το "έγκλημα" να κάνουν μέλη τους τους συμβασιούχους!!!

Ωστόσο, το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα που προέκυψε από το συνέδριο καθιστά επιτακτική ανάγκη την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και στο δημόσιο τομέα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο χαιρετίζουν όλους εκείνους που έδωσαν τη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών. Τους καλεί σε ένταση των αγώνων για να μην πληρώσει την κρίση η εργατική τάξη. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Χτύπησαν τα ιδεολογήματα

Ηχηρό χαστούκι στην αντίληψη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας για «εξανθρωπισμό του καπιταλισμού» έδωσαν οι τοποθετήσεις των ταξικών δυνάμεων στο συνέδριο. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αλ. Αρβανιτίδης. Οσο, είπε, η εξουσία βρίσκεται στα χέρια της αστικής τάξης, η ζωή για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι ζωή χωρίς δικαιώματα. Ανέφερε ότι το κίνημα που προωθεί το ΠΑΜΕ είναι κίνημα που παλεύει για τα καθημερινά προβλήματα και παράλληλα έχει στόχο τη δημιουργία των όρων για την ανατροπή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής. Σε τελική ανάλυση παλεύει για άλλη ανάπτυξη που θα υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια. Αυτή την προοπτική την πολεμάνε, σημείωσε, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός και όλο το φάσμα του οπορτουνισμού, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι «Παρεμβάσεις». Ακόμα ανέδειξε την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος και στο Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ