Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Θωρακίζουν τα κέρδη τους

«Ο ΣΕΒ απαιτεί ολοκληρωτική ασυδοσία δράσης, ώστε το μεγάλο κεφάλαιο να βγει από την κρίση πιο ισχυρό και ασύδοτο, στέλνοντας τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Αυτό είναι το δίκιο του που υπηρετεί ολοκληρωτικά η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα. Ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις (...) απαιτούν απόλυτη εξουσία και ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους. Η κυβέρνηση τους προσφέρει στο πιάτο συνθήκες απρόσκοπτης κερδοφόρας δράσης με το νομοσχέδιο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις που συζήτησαν προχτές στα μουλωχτά οι εργοδοτικές οργανώσεις με τη ΓΣΕΕ.

Καταστρέφουν τους εργαζόμενους

Εκτός από τη συμφωνία για μείωση των μισθών κατά 12% που συμφώνησαν εργοδοτικές οργανώσεις και ΓΣΕΕ, φαίνεται να συμφώνησαν και στη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου χωρίς πληρωμή υπερωριών και για 6ήμερη δουλειά και για κατάργηση της Κυριακής. Αλλά έτσι αυξάνεται η απλήρωτη δουλειά των εργαζομένων, αυξάνοντας την εκμετάλλευση και τα κέρδη, ενώ θα προκαλούνται και ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία των εργαζομένων, αφού δε θα μπορεί να αναπληρώνεται η εργατική τους δύναμη κανονικά. Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους δεν είναι μόνο η δραστική μείωση μισθών αλλά και η μεγάλη αύξηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας και του χρόνου της απλήρωτης δουλειάς. Θυμίζει την οδηγία της ΕΕ για το 65ωρο, όπου η μεγαλοεργοδοσία θα μπορεί να απασχολεί τους εργαζόμενους όλες τις μέρες της βδομάδας, για όσες ώρες θέλει, πληρώνοντας μισθούς πείνας.

Σταθμός η απεργία με το ΠΑΜΕ

Η ζωή της εργατικής τάξης μπαίνει στο απόσπασμα. Γι' αυτό να ορθώσει το ανάστημα και τη δύναμή της κόντρα στο κεφάλαιο, παλεύοντας ενάντια σ' αυτό το νομοσχέδιο, διεκδικώντας συμβάσεις ικανοποίησης των αναγκών της. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει τη φωλιά της λερωμένη. Προσπαθεί να συγκαλύψει τις πομπές της, λέγοντας ότι δε συμφωνήθηκε τίποτα, ενώ συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στα μουλωχτά. Αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμιά εμπιστοσύνη σ' αυτήν. Είναι επικίνδυνη για τα εργατικά συμφέροντα (...) Ο δρόμος της εργατικής τάξης είναι να πάρει την υπόθεση στα δικά της χέρια. Σταθμός σ' αυτήν την πορεία η απεργία στις 15 Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα» (το άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ