Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Περιστέρι με... νύχια γαμψά

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας

Τα πανηγύρια καλά κρατούν στο Περιστέρι

Sportidea

Τα πανηγύρια καλά κρατούν στο Περιστέρι
Μεγάλες είναι οι προσδοκίες για το φετινό Περιστέρι που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν που διανύουμε, στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. Παραμονή Χριστουγέννων λοιπόν, δε θα μπορούσε να κάνει τη χαρά των παικτών του συλλόγου των δυτικών προαστίων μεγαλύτερη εκτός από μια νίκη επί του Ολυμπιακού. Και επειδή, το Περιστέρι φέτος «κάνει» θαύματα, επικράτησε εύκολα των «ερυθρολεύκων» με 84-72 κάνοντας το ντέρμπι - κορυφής, μονόλογο για έναν. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έδειξαν ότι έχουν να επιδείξουν πολλά φέτος και άφησαν τους συναδέλφους τους του Ολυμπιακού, να ψάχνουν να βρουν τα αίτια για την ήττα. Ο τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου, Ηλίας Ζούρος, μάλιστα, μιλώντας στους παίκτες του κατά τη διάρκεια της προπόνησης, θέλησε να ρίξει τους τόνους για την ήττα, λέγοντας: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα μας. Θα χρειαστεί, όμως, να αναλογιστείτε κι εσείς το πώς παίξαμε και πώς χάσαμε το ματς».

Πέρα από αυτή τη μεγάλη νίκη επί των «ερυθρολεύκων», το Περιστέρι δε θέλησε να μείνει εκεί. Ετσι σε εξ αναβολής αγώνα της 4ης αγωνιστικής, νίκησε εκτός έδρας και τον Μακεδονικό με 77-65 και έτσι βρίσκεται μόνο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς, διατηρώντας το απόλυτο. Στο αγωνιστικό μέρος του χτεσινού αγώνα, ο Φορντ, που ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα με 28 πόντους και ο Ντίκινς ήταν αυτοί που έκαναν τη μεγάλη διαφορά. Αν και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μην παραδοθούν αμαχητί, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη «καθάρισαν» το παιχνίδι στην επανάληψη. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 12-21, 35-36, 43-57, 65-77.

Στο Μαρούσι, χτες, η ομώνυμη ομάδα, πάντα στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, επικράτησε εύκολα του Ηρακλείου με 96-69. «Δήμιος» για την ομάδα της Κρήτης ήταν ένας παλιός γνώριμός της, ο Ολιβερ. Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ και μάλιστα στην επανάληψη, με τον Αμερικανό και τον Μασλαρινό στο παρκέ, η διαφορά έφτασε στους 10 πόντους κάτι που δεν κράτησε για πολύ καθώς η αντεπίθεση των Κρητικών ήταν άμεση και αποτελεσματική με αποτέλεσμα στο τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ να είναι 68-61. Στο τέλος όμως το Μαρούσι, με ένα σερί 7-0 ανέβασε τη διαφορά στους 14 πόντους με τον Καραπλή να μονοπωλεί και έτσι έφτασε πολύ εύκολα στο τελικό 96-69 σημειώνοντας μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια.

Ο κατήφορος του Αρη φαίνεται ότι δεν έχει τέλος. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Δάφνης να πανηγυρίσει μια νίκη επί του πάλαι ποτέ «αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ με 90-72. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα προσπαθούσαν να πάρουν το προβάδισμα αλλά το αποτέλεσμα του πρώτου δεκαλέπτου τα λέει όλα, 19-19. Η αντίδραση του Αρη κράτησε μόνο για 25 λεπτά, καθώς στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 37-30. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, οι Δαφνιώτες «ξύπνησαν» και μπήκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενοι με 5 πόντους (46-41). Στην επανάληψη, με ένα σερί 21-6 πήρε κεφάλι στο σκορ που κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα, κλείνοντας με μια διαφορά 18 πόντων (90-72).

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 19-19, 46-41, 71-55, 90-72.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ