Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΙΛΒΕΡ ΚΛΙΝ»
Της αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα

Τέσσερις εργαζόμενες εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση και οι υπόλοιποι υπογράφουν λευκά χαρτιά....

Συνεχίζονται οι «εκκαθαρίσεις» των εργαζομένων που αντιδρούν και καταγγέλλουν την ασυδοσία της εργοδοσίας, στην εταιρία «ΣΙΛΒΕΡ ΚΛΙΝ», η οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό και τη φύλαξη του «Βίλαντζ Σέντερ» στο Ρέντη.

Συγκεκριμένα, μετά την καταγγελία του ΕΚ Πειραιά και το δημοσίευμα του «Ρ» για τις συνθήκες εργασίας και την κατάσταση που επικρατεί στην εταιρία ο εργοδότης ζήτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν χαρτί ότι δε συμβαίνουν όλα αυτά, ενώ τους έδωσε να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας, το περιεχόμενο των οποίων, όμως, δε γνώριζαν οι εργαζόμενοι. Στη συνέχεια τέσσερις εργαζόμενες που δούλευαν στην καθαριότητα έκαναν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας. Το αποτέλεσμα είναι να απειληθεί μια εκ των τεσσάρων εργαζομένων, για να κάνει ό,τι της ζητούσε η εταιρία, ενώ στη συνέχεια και οι τέσσερις εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση.

Για τα θέματα αυτά χτες οι εργαζόμενες, μαζί με το Μιχάλη Νουφαρίτση γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά πήγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας Νίκαιας και ζήτησαν να παρέμβει, ούτε λίγο ούτε πολύ όμως η επόπτρια, με την οποία συναντήθηκαν τους είπε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι για την κατάσταση αυτή, που υπογράφουν τέτοιες συμβάσεις!!!

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Ι. Βαμβούκης, παραβιάζει κατάφωρα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, «τρώει» από τους εργαζόμενους ένα μεροκάματο τη βδομάδα (!), υπερωρίες, προϋπηρεσίες και επιδόματα! Επειδή όλα αυτά κατήγγειλε ένας από τους εργαζόμενους ο Θ. Πατερέλης, ο Ι. Βαμβούκης, χωρίς να του έχει επιδώσει χαρτί απόλυσης, του απαγόρευσε την είσοδο στον εργασιακό χώρο! Την ίδια ώρα υποχρέωσε τους άλλους εργαζόμενους να βάλουν την υπογραφή τους σε... λευκό χαρτί, το περιεχόμενο του οποίου, όπως τους είπε θα τους γνωστοποιήσει αργότερα. Το χαρτί αυτό, όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους, θα το χρησιμοποιούσε για την υπεράσπισή του στην Επιθεώρηση Εργασίας!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ