Με τη συγκέντρωση της Δευτέρας, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια, ξεκινά και η βδομάδα δράσης ενάντια στο φορομπηχτικό μέτρο
Η πάλη ενάντια στην περαίωση εκφράζει την αποφασιστικότητα αυτών των δυνάμεων για κοινή δράση ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που χτυπά τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αντανακλώντας μια νέα δυναμική απέναντι στο μνημόνιο και τους πολιτικούς υπηρέτες του. Στην κοινή προκήρυξη - κάλεσμα για την κινητοποίηση, ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ επισημαίνουν: «Την κρίση και τα ελλείμματα να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι. Το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ καλούμε σε ξεσηκωμό!!! Τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, τους καλλιτέχνες και όλους όσοι εκβιάζονται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν να κάνουν με το φοροεισπρακτικό μηχανισμό». Και συνεχίζουν: «Πληρώνουμε εμείς για να ενισχύεται το μεγάλο κεφάλαιο. Οι πλάτες μας δεν αντέχουν. Οι τσέπες μας άδειασαν. Ψέμα είναι ότι η περαίωση θα βοηθήσει στο ξεπέρασμα της κρίσης και θα διορθώσει φορολογικές "αδικίες". Ακόμα μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πληρώνουν φόρους».
Βδομάδα δράσης ενάντια στη νέα φορολογική επιδρομή διοργανώνουν και στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, καλώντας σε ξεσηκωμό τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, τους καλλιτέχνες και όλους όσοι εκβιάζονται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά!
Με σύνθημα «Πάρτε πίσω την περαίωση» θα γίνονται εξορμήσεις σε καταστήματα του κέντρου και τις συνοικίες καθημερινά από τις 29/11 μέχρι τις 4/12. Επίσης το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ θα προχωρήσουν στις παρακάτω δράσεις: