Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΡΩΠΙ
Συλλογική απάντηση στους τραμπουκισμούς

Με τραμπουκισμούς προσπάθησε η εργοδοσία της επιχείρησης σούπερ μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» να εμποδίσει την επικοινωνία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με τους εργαζόμενους στις κεντρικές της αποθήκες στο Κορωπί. Με σπρωξιές ο υπεύθυνος της εργοδοσίας έβγαλε έξω από τις αποθήκες συνδικαλίστριες του κλαδικού συνδικάτου, όπως κατήγγειλαν οι ίδιες, και στη συνέχεια κλείδωσε σαν τα ποντίκια τους εργαζόμενους μέσα στις αποθήκες! Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων, οι 60 περίπου εργαζόμενοι στις αποθήκες είναι τρεις μήνες απλήρωτοι ενώ η εργοδοσία τους εξαναγκάζει να υπογράψουν αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, επιβάλλοντας 3ήμερα και 4ήμερα.

Μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με ακόμα ένα μέλος του σωματείου πήγαν προχτές στις κεντρικές αποθήκες της επιχείρησης στο Κορωπί, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στην επιχείρηση και να τους καλέσουν στη Γενική Συνέλευση του κλαδικού συνδικάτου στις 5 του Δεκέμβρη. Οπως καταγγέλλουν οι συνδικαλίστριες, μόλις ο υπεύθυνος της εργοδοσίας αντιλήφθηκε την παρουσία τους αμέσως έσπευσε και ζήτησε να φύγουν από το χώρο. Στην άρνηση των συνδικαλιστριών άρχισε να τις σπρώχνει μέχρι τον προαύλιο χώρο και στη συνέχεια κλείδωσε τις αποθήκες με τους εργαζόμενους μέσα αλλά και την κεντρική είσοδο, εγκλωβίζοντας τις συνδικαλίστριες στον προαύλιο χώρο.

Αμεσα ειδοποιήθηκαν τα ταξικά συνδικάτα και έσπευσαν στο χώρο συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, ενώ στο χώρο κλήθηκε και ήρθε και η αστυνομία. Βεβαίως, όταν στο χώρο έφτασαν τα περιπολικά η κεντρική είσοδος άνοιξε, όχι όμως και οι αποθήκες. Στις καταγγελίες των συνδικαλιστών ότι οι εργαζόμενοι είναι κλειδωμένοι οι αστυνομικοί απάντησαν ότι γι' αυτό πρέπει να γίνει καταγγελία από εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι αυτοί ήταν κλειδωμένοι! Οι συνδικαλιστές δεν έφυγαν από το χώρο, παρέμειναν απ' έξω μέχρι που τελείωσε η βάρδια, μοίρασαν την ανακοίνωση και μίλησαν με τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ