Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Κλείνουν οι κλινικές η μία μετά την άλλη

Σε κλείσιμο οδηγείται το Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου, αφού μετά και την πρόσφατη αποχώρηση ενός γιατρού, έχει μείνει μόνο ένας γιατρός για να καλύψει τις ανάγκες που - σύμφωνα με τον οργανισμό του νοσοκομείου - θα έπρεπε να καλύψουν εφτά ειδικοί νεφρολόγοι.

Σύμφωνα με τον μοναδικό εναπομείναντα γιατρό, η διοίκηση αρνήθηκε την πρόταση για την απόσπαση ενός ακόμα γιατρού στην κλινική και αποφάσισε «να ανασταλεί η λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής και της Μονάδας Περιτοναϊκής Κάθαρσης και οι νεφρολογικοί ασθενείς να νοσηλεύονται στις Παθολογικές Κλινικές με ευθύνη των παθολόγων», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και φροντίδα των ασθενών και κυρίως για τους ασθενείς σε περιτοναϊκή κάθαρση.

Χτες, στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ΜΑΣ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της διοίκησης του νοσοκομείου, απαιτώντας να δοθεί άμεσα λύση. Ηδη, έχει ανασταλεί η λειτουργία της Ψυχιατρικής και Νευρολογικής Κλινικής και τώρα οδηγείται στο κλείσιμο και η Νεφρολογική Κλινική, ενώ σχεδόν όλα τα περιστατικά κατευθύνονται στις Παθολογικές Κλινικές. Απαίτησαν να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού για να μπορεί το νοσοκομείο να λειτουργήσει πλήρως.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ