Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απεργούν τη Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΑ
  • 24ωρη απεργία για τους εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ και 2ωρη στάση εργασίας για όλους τους υπόλοιπους δασκάλους και νηπιαγωγούς
  • Απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
«Πάρτε πίσω τη σύμβαση της ντροπής!», διαμηνύουν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, που καλούν δασκάλους και νηπιαγωγούς σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που ορίστηκαν για τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη, με αιχμή την υπόθεση της κατάπτυστης σύμβασης των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα έχει 24ωρη απεργία για όσους εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ και δίωρη στάση εργασίας για όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Απεργιακή συγκέντρωση - κινητοποίηση αποφασίστηκε για τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απαιτεί:

  • Ενταξη των συμβασιούχων του ΕΣΠΑ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους αναπληρωτές.
  • Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές ως την κατάργηση του θεσμού.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικοί διορισμοί από το υπουργείο Παιδείας.
  • Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης.
  • Εξω τα ευρωπαϊκά προγράμματα (και τα ΕΣΠΑ) από το δημόσιο σχολείο.
Χθες στην Ηγουμενίτσα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Θεσπρωτίας πραγματοποίησε, χθες, τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηγουμενίτσα, ενάντια στη διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα απαίτησαν να πάρει πίσω το υπουργείο Παιδείας τις απαράδεκτες συμβάσεις «ημερομισθίας», που ζητά να υπογράψουν οι αναπληρωτές που έχουν διοριστεί με προγράμματα ΕΣΠΑ, να πληρώνονται απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα 2 μηνών, μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών κ.ά. Η κινητοποίηση έγινε μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ