Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Γίνετε μέλη του κλαδικού - ταξικού σωματείου

Ηχηρή απάντηση στις κάλπικες επικλήσεις περί ενότητας και τις αντι-ΠΑΜΕ επιθέσεις από διάφορες δυνάμεις που δρουν στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, δίνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με ανακοίνωσή του - κάλεσμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Οπως τονίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση, στις σημερινές συνθήκες «χρειάζεται ένα εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό που θα αντιστέκεται σε αυτό το μαύρο μπλοκ που στηρίζεται και από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), στη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ και στα πρωτοβάθμια σωματεία (ΣΙΕΛ κλπ). Αυτές οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες προωθούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, την ταξική συνεργασία και υποταγή, με στόχο τη συναίνεση και τη χειραγώγηση της εργατικής τάξης στην αντι-λαϊκή πολιτική.

Από κοντά βάζουν πλάτη και οι οπορτουνιστικές δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση) και των αριστεριστών, ένα συνονθύλευμα που στηρίζει τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ στους κόλπους του συνδικαλιστικού κινήματος. Στο χώρο των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΦΚ) αυτό εκφράζεται από τα λεγόμενα «Ενωτικά» και «Ανανεωνετικά» ψηφοδέλτια, όπου μπαίνουν μπροστά στην αντι-ΠΑΜΕ, αντι-ΚΚΕ επίθεση του ΠΑΣΟΚ, δίνοντάς του την απαραίτητη αριστερή φρασεολογία. Οι συγκεκριμένες παρατάξεις λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους σε συντεχνιακές λογικές, να τους αποπροσανατολίσουν, να τους αφοπλίζουν πολιτικά - ιδεολογικά, βάζοντας εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων με ταξικό περιεχόμενο ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.

Ο ρόλος τους αποκαλύπτεται και από την πρόσφατη ανακοίνωσή τους που προχωρούν σε μια απαράδεκτη χυδαιολογία εναντίον των ταξικών δυνάμεων, το ΠΑΜΕ όπου το ορίζουν σαν κύριο ταξικό τους αντίπαλο. Οι «αγωνιστές» της πλειοψηφίας του ΣΕΦΚ που έχουν κάνει την απεργοσπασία επίσημη θέση του σωματείου (με τις περιβόητες στάσεις εργασίας 11.00-15.00, όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα φροντιστήρια τις συγκεκριμένες ώρες δε λειτουργούν), υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζόμενων. Οι «ακηδεμόνευτοι» που τρέχουν μαζί με την ΠΑΣΚΕ (πλειοψηφία στην ΟΙΕΛΕ) στα ιδιωτικά σχολεία, στα όργανα διαιτησίας όπου αναλαμβάνουν εργολαβικά, για λογαριασμό της ΠΑΣΚΕ, τις διαπραγματεύσεις για την πανελλαδική σύμβαση πετώντας έξω τις ταξικές δυνάμεις. Είναι αυτοί που αθωώνουν κάθε φορά τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στέκονται στις κινητοποιήσεις 50 μετρά μακριά από τη ΓΣΕΕ και μετά διαδηλώνουν μαζί.

Για αυτούς n «ενότητα» που επικαλούνται σημαίνει παραταξιακές συνεννοήσεις από τα πάνω μακριά από τους εργαζόμενους. Για το ταξικό κίνημα η πραγματική ενότητα είναι η ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων κατά κλάδο και η οργάνωση της πάλης σε ταξική κατεύθυνση από τα κάτω. Επομένως, πολύ σημαντικό σε αυτή φάση είναι να συγκεντρωθούν δυνάμεις για την αντεπίθεση και ρήξη με τα μονοπώλια και το πολιτικό προσωπικό (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και τα αναχώματα που τους στηρίζουν.

Η ανάγκη ενίσχυσης κλαδικού σωματείου που θα παλέψει σε ταξική κατεύθυνση είναι μονόδρομος. Υπάρχει πλήρης ελαστικοποίηση της εργασίας στον κλάδο, και ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να δουλεύει σε αρκετούς διαφορετικούς χώρους εργασίας ταυτόχρονα (φροντιστήριο, ΙΕΚ, ιδιωτικά σχολεία) ή να αλλάξει συχνά χώρο εργασίας μέσα στον κλάδο (δηλαδή από φροντιστήριο σε ΙΕΚ κ.λπ.).

Υπάρχει συγκέντρωση μεγάλου αριθμού εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, όχι μόνο εκπαιδευτικών, με παρόμοιες ελαστικές σχέσεις εργασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς (ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ). Μονό ένα κλαδικό - ταξικό σωματείο μπορεί να τους ενώσει και να υπηρετήσει ουσιαστικά τα συμφέροντά τους.

Ο δρόμος είναι το κλαδικό σωματείο με ταξικό προσανατολισμό

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους εργαζομένους να γίνουν μέλη του κλαδικού - ταξικού σωματείου του "Βύρωνα", το οποίο στόχο έχει να συσπειρώσει όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση ανεξαρτήτως ειδικότητας, όπου αναδείχνει και διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, δείχνει την αιτία όλων των προβλημάτων, αλλά και τους υπεύθυνους. Δείχνει τη διέξοδο και την προοπτική και συγκρούεται αταλάντευτα στους χώρους δουλειάς με την εργοδοσία. Το ΠΑΜΕ αποτελεί πόλο συσπείρωσης και είναι εργαλείο για το δυνάμωμα της ταξικής πάλης στον κλάδο, έρχεται σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή λαίλαπα που εξαπολύεται σήμερα από κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) - ΕΕ - μονοπώλια - ΔΝΤ. Συμβάλλει στην ενίσχυση και ανασύνταξη του κινήματος, ξεπερνώντας το συντεχνιασμό, το συμβιβασμό και την υποταγή.

Καλούμε τους εργαζομένους στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης να γίνουν μέλη του κλαδικού - ταξικού σωματείου του "Βύρωνα", για να παλέψουμε ενωμένοι μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • Ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Την κρίση να την πληρώσει η πλουτοκρατία
  • Εναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Γιατί σήμερα η διαχωριστική γραμμή είναι λαός - μονοπώλια και χρειάζεται συγκέντρωση δυνάμεων με στόχο τη ρήξη - ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ