Κυριακή 21 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΜΑΤ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ 2011. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού Κιρσάν Ιλιουμτζίνοβ, ανακοίνωσε τους αγώνες για την ανάδειξη του διεκδικητή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2012, ο οποίος θα αντιμετωπίσει το σημερινό παγκόσμιο, τον Ινδό GM Βισβανάθαν Ανάντ. Οι αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στο Καζάν της Ρωσίας, ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά διαμαρτυρήθηκε ο Αρμένιος Λεβό Αρονιάν ότι δεν είναι ασφαλές γι' αυτόν να αγωνισθεί εκεί. Στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε κι ο πρώην Παγκόσμιος, ο Βούλγαρος Βεσιλίν Τοπάλοβ, αλλά όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισαν οι αρμόδιοι της FIDE, την εποχή αυτή δε βρίσκονται εύκολα διοργανωτές.

Οπως γράψαμε και στο παρελθόν, ο Ανάντ αναπαύεται στις «δάφνες» του Παγκόσμιου Ζατρικίου και περιμένει τον αντίπαλό του για το 2012, ένας τελικός που ήδη τη διοργάνωσή του έχει αναλάβει η Ομοσπονδία της Βρετανίας και μάλιστα - μεσούσης της κρίσης - με συνολικά χρηματικά έπαθλα 2.000.000 ευρώ (!;). Οι οκτώ διεκδικητές θα συναντηθούν στον πρώτο γύρο: Τοπάλοβ - Κάμσκι, Κάρσλεν - Ρατζιάμποβ, Κράμνι - Μαμεντιάροβ και Αρονιάν - Γκέλφαντ. Θα επανέλθουμε.

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και ερωτηματολογίου έστειλε η ΕΣΟ προς τις Ενώσεις, Τοπικές Επιτροπές και Σκακιστικούς Συλλόγους όλης της χώρας σχετικά με τις πανελλήνιες ομαδικές διοργανώσεις.

Η επιτροπή - μετά την απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ - αποτελείται από τους: 1. Νικολόπουλο Τάκη, γενικό γραμματέα (takisnik@yahoo.com), 2. Αντωνιάδη Γιάννη, αντιπρόεδρο (avtenlaw@hol.gr) 3. Ανδρώνη Βασίλη, έφορο αγώνων (andronis@central.ntua.gr) 4. Βιδάλη Βαγγέλη, μέλος (vidalis64@gmail.com).

Οι απαντήσεις πρέπει να σταλούν στην ΕΣΟ μέχρι τις 25 Νοέμβρη 2010 (info@chessfid.gr).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ