Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10828

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011
Εντείνουν τον πόλεμο σε βάρος του λαού
  • Τη δικαιολογημένη οργή και αγανάχτηση των εργαζομένων προκαλεί ο κρατικός προϋπολογισμός του 2011 που κατέθεσε προχτές η κυβέρνηση στη Βουλή.
  • KKE: Οσο αισχρό είναι το ψέμα της κυβέρνησης ότι δε θίγει τους μισθούς και τις συντάξεις ενώ τους τσακίζει, άλλο τόσο ψέμα είναι ότι οι νέες άγριες θυσίες θα αποδώσουν για το λαό.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ κόντρα στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ που κηρύσσει εχθρούς τους λαούς

Ολοκληρώθηκαν στη Λισαβόνα οι εργασίες της διεθνούς αντιιμπεριαλιστικής συνάντησης που οργάνωσε το CPPC σε συνεργασία με το ΠΣΕ. Σήμερα η λαϊκή διαδήλωση

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, με την ενεργητική συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, κήρυξε εχθρούς όλους τους λαούς και αποφάσισε να εξαπολύει προληπτικούς πολέμους σε όποιον λαό δε σκύβει το κεφάλι. Η συμμετοχή της Ελλάδας και η αποδοχή της «αντιπυραυλικής ασπίδας» στο Αιγαίο, είναι μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη. Εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στα επιθετικά σχέδια και αναγκάζει το λαό να πληρώνει εξοπλισμούς και στρατούς, που στρέφονται εναντίον των δικαιωμάτων του και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεπής στο χλευασμό των χαμηλοσυνταξιούχων

Κυνική κοροϊδία η «παροχή» προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, την οποία προωθεί με τροπολογία στη Βουλή η κυβέρνηση, εμφανιζόμενη συνεπής στο χλευασμό, στη διαιώνιση της μιζέριας για τους απόμαχους της δουλειάς, αφού τους έκοψε τη 13η και 14η σύνταξη. Από 100 έως 300 ευρώ η δήθεν ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, με πάμπολλες εξαιρέσεις και περιοριστικές προϋποθέσεις.


ΣΕΛ.  20

Καμιά ανοχή

Ηδη αμέσως μετά την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού, τα αστικά ΜΜΕ άρχισαν να βλέπουν φως στην προοπτική της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Σε ένα ζήτημα εστίασαν. Τις πρώτες φοροαπαλλαγές. Σε κλάδους οικονομίας (τουρισμός) και στην αγορά πρώτης κατοικίας. Το ζήτημα της δραστικής φοροαπαλλαγής του κεφαλαίου είναι έντονο ως διεκδίκηση των κεφαλαιοκρατών για να κάνουν επενδύσεις. Ηδη έχουν εξασφαλίσει ένα γόνιμο περιβάλλον με τη δημιουργία του φθηνότερου από ποτέ εργαζόμενου, με μισθούς πείνας, με εργοδοτικές εισφορές επιδοτούμενες, με ωράρια εργασίας - λάστιχο, με την ανεργία να καλπάζει. Ο προϋπολογισμός δίνει κίνητρα και με την απελευθέρωση των αγορών, τις ιδιωτικοποιήσεις, την παράδοση του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τους δίνει κίνητρα και ο αναπτυξιακός νόμος. Διεκδικούν περισσότερα γιατί είναι αχόρταγοι, και πάντως λόγω κρίσης απαιτούν να τους ξελασπώσει το κράτος, να ελαττώσουν όσο γίνεται τις συνέπειες από την καταστροφή μέρους του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, καταστρέφουν την εργατική δύναμη (ανεργία, φτηνοί εργάτες). Καταδικάζουν το λαό οριστικά στη φτώχεια, στην εξαθλίωση. Καμία ανοχή, καμία συναίνεση. Εδώ και τώρα να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, της λαϊκής οικογένειας. Για την απόκρουση της βαρβαρότητας. Για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ της λαϊκής εξουσίας, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.



Το αντιμνημονιακό ψέμα της ΝΔ έχει κοντά ποδάρια

ΣΕΛ.  10
Προκλητική επίθεση στο ΚΚΕ από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  11
ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Απεργία την ερχόμενη Τρίτη 23 Νοέμβρη

ΣΕΛ.  17
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κάλεσμα κοινής πάλης προς τους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  3
Συγχώνευση και κλείσιμο νοσοκομείων από τον Απρίλη

Στη συγχώνευση ή ακόμα και το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων θα προχωρήσει η κυβέρνηση από τον Απρίλη του 2011, καθώς «ο κανόνας είναι να περιοριστούν αλλά να είναι ισχυρά», όπως προειδοποίησε χτες το βράδυ ο υπουργός Υγείας που είπε χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα έχουμε 132 δημόσια νοσοκομεία και είναι πάρα πολλά».


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ