Κυριακή 3 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΒΑΪΚ ΑΑΝ ΖΕΕ
Επικεφαλής ο 17χρονος Μάγκνους Κάρλσεν

Επηρεασμένοι από τα γνωστά γεγονότα της Ελίστα, ούτε καν κοιτάχτηκαν(!) Τοπάλοβ - Κράμνικ 1-0
Επηρεασμένοι από τα γνωστά γεγονότα της Ελίστα, ούτε καν κοιτάχτηκαν(!) Τοπάλοβ - Κράμνικ 1-0
Με θλιβερό απόηχο τον ξαφνικό χαμό του Αμερικανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ρόμπερτ Φίσερ, που έφυγε στα 64 χρόνια του (όσα ήταν και τα ...τετράγωνα της σκακιέρας που τόσο διεξοδικά ανίχνευσε με τους πρωτότυπους συνδυασμούς που δημιουργούσε), αλλά και την «περίεργη» απουσία του κόσμου από την κηδεία του - γεγονός βέβαια που δεν τιμά καθόλου τη Σκακιστική Ομοσπονδία της Ισλανδίας... - συνεχίζονται σ' όλο τον κόσμο τα μεγάλα διεθνή τουρνουά. Στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Βάικ Ααν Ζέε, όπου εδώ και 70 χρόνια δεσπόζει με μεγάλο ενδιαφέρον ο σκακιστικός αυτός θεσμός, οδηγεί την κούρσα ο 17χρονος Νορβηγός Μάγκνους Κάρλσεν, αφήνοντας πίσω του τρεις Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Τοπάλοβ, Κράμνικ και Ανάντ, αλλά και άλλους κορυφαίους.

Μετά το 1ο γύρο, ο Κάρλσεν είχε 6,5 β. με νίκες επί των Μαμεντιάροβ, Ελιάνοβ, Τζ. Πόλγκαρ και Βαν Βέλι, μια ήττα από τον Λέκο και πέντε ισοπαλίες.

Στο «ντέρμπι» των πρώην πρωταθλητών Τοπάλοβ - Κράμνικ επικράτησε ο Βούλγαρος GM και αναμένεται νέο επεισοδιακό ματς αν τελικά ο Τοπάλοβ νικήσει τον Αρονιάν και ο Κράμνικ τον σημερινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βισθανάθαν Ανάντ. Δεύτερος ήταν ο Αρονιάν με 6 β. και 3-7 ήταν οι Ανάντ, Κράμνικ, Ιβαντσούκ, Ρατζιάμποβ, Ανταμς με 5,5 β., Τοπάλοβ, Μαμεντιάροβ, Λέκο 5 β.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ