Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΚ ΑμΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Απαίτηση να ανοίξει τώρα η σχολή

Νέα κινητοποίηση χτες των καταρτιζόμενων

«Τέρμα πια στην κοροϊδία», δηλώνουν οι καταρτιζόμενοι στο ΚΕΚ ΑμΕΑ που κάνουν αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις για να λειτουργήσει η σχολή (φωτ. από συμβολικό αποκλεισμό της Λ. Γαλατσίου την περασμένη Παρασκευή)
«Τέρμα πια στην κοροϊδία», δηλώνουν οι καταρτιζόμενοι στο ΚΕΚ ΑμΕΑ που κάνουν αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις για να λειτουργήσει η σχολή (φωτ. από συμβολικό αποκλεισμό της Λ. Γαλατσίου την περασμένη Παρασκευή)
Την απαίτησή τους για μόρφωση, για δουλειά, για να ανοίξει άμεσα η σχολή τους, μετέφεραν οι καταρτιζόμενοι του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου, που πραγματοποίησαν χτες για μια ακόμα φορά κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, έχοντας στο πλευρό τους τους εργαζόμενους της Σχολής, τους γονείς και κηδεμόνες τους, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Οι σπουδαστές, εργαζόμενοι, ανάπηροι απαίτησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι θα ανοίξει αμέσως η Σχολή, που είναι η μοναδική στην Αττική και τη Νότια Ελλάδα και παραμένει κλειστή, αν και κοντεύει να μπει ο Νοέμβρης, με τους εργαζόμενους μάλιστα να είναι απλήρωτοι απ' το Μάη. Απαίτησαν να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη λειτουργία και αναβάθμισή της. Ομως αντί για δεσμεύσεις, συνάντησαν την προκλητική στάση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Οταν ζήτησαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, τους παρέπεμψαν ξανά στον Γιάννη Λεπενιώτη, διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας - με τον οποίο έχουν συναντηθεί τρεις φορές τον τελευταίο μήνα και δεν τους έδωσε καμία δέσμευση. Τελικά, μετά την πίεση των συγκεντρωμένων, η συνάντηση έγινε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είπε ότι θα περάσει σε νομοσχέδιο, που επρόκειτο να ψηφιστεί χτες το βράδυ, τροπολογία με την οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα της Σχολής και η χρηματοδότησή της στον ΟΑΕΔ. Ομως αρνήθηκε να δώσει την τροπολογία και να αναφέρει συγκεκριμένα τι προβλέπει αυτή. Μάλιστα, ο Γ. Λεπενιώτης προκλητικά είπε στους ανάπηρους ότι ψάχνουν αφορμή για φασαρίες, γιατί και να λυθεί το ζήτημα της λειτουργίας θα συνεχίσουν πάλι να κινητοποιούνται για άλλα ζητήματα! Οι ανάπηροι, οι εργαζόμενοι και γονείς κατήγγειλαν τη συγκεκριμένη στάση, ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στο κλείσιμο της Σχολής, για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ