Κυριακή 24 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΟΤΕ, όπως «Φρανς Τέλεκομ»;

Η επιλογή του Μιχ. Τσαμάζ για τη θέση προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου στον ΟΤΕ, ο οποίος αντικαθιστά τον Παν. Βουρλούμη, θα επιφέρει και συντριπτικές αλλαγές στο μισθολογικό και εργασιακό καθεστώς του Οργανισμού. Η «Ντόιτσε Τέλεκομ», που σήμερα κατέχει το 30,0% των μετοχών του ΟΤΕ, έχει επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το «υψηλό» μισθολογικό κόστος και τους «άκαμπτους» κανονισμούς εργασίας.

Τα παραπάνω επανέλαβε εκ νέου, ο Γκ. Κέρκοφ, επικεφαλής για τις διεθνείς επενδύσεις της «Ντόιτσε Τέλεκομ» στην Ευρώπη, σε συνέδριο τηλεπικοινωνιών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, αναφέροντας επίσης ότι το κόστος μισθοδοσίας του ΟΤΕ ανέρχεται στο 33% των συνολικών εσόδων του Οργανισμού, ποσοστό που χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα υψηλό, όταν στη «Φρανς Τέλεκομ», το αντίστοιχο ποσοστό είναι 23% επί των συνολικών εσόδων. Υπενθυμίζουμε ότι στον ημικρατικό γαλλικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο, μέχρι σήμερα έχουνε δώσει τέλος στην ζωή τους 58 υπάλληλοι, με το αφόρητο εργασιακό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η εταιρεία στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» να θεωρείται ο βασικός υπεύθυνος.

Ας το 'χουν αυτό στο νου τους οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, του ΟΤΕ όταν ακούν το γνωστό τροπάρι περί «ανταγωνιστικότητας» κι, επιπλέον, ας μην ξεχνούν ούτε το ρόλο που έπαιξαν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ