Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10804

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Απροσχημάτιστη επίθεση στην τέχνη

Τους όρους ολοκληρωτικής κυριαρχίας των μονοπωλίων του οπτικοακουστικού διασφαλίζει το νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο που η κυβέρνηση θέτει προς «διαβούλευση». Μετά τον έλεγχο των μέσων παραγωγής και διανομής και την προσπάθεια ενσωμάτωσης των δημιουργών στις «αξίες» της καπιταλιστικής αγοράς, τώρα το κράτος προχωρά στον ολοκληρωτικό έλεγχο των παραγωγικών δυνάμεων, στην μετατροπή του δημιουργού σε υπάκουο υπάλληλο της «πολιτιστικής βιομηχανίας». Η ολοκληρωτική απόρριψη του νομοσχεδίου, σε συνδυασμό με την πάλη για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης προς όφελος του δημιουργού και του λαού, σε ρήξη με τα μονοπώλια και την εμπορευματοποίηση του πολιτισμού, είναι μονόδρομος για τους δημιουργούς που αρνούνται να γίνουν γρανάζι στην μηχανή παραγωγής κερδών του συστήματος (η φωτ. προέρχεται από το Μουσείο Κινηματογράφου).


ΣΕΛ.  4   -   5


ΙΣΤΟΡΙΑ
Εβδομήντα χρόνια από την 28η Οκτώβρη 1940

ΣΕΛ.  11  -  15
ΜΟΥΣΙΚΗ
Η Τέχνη πρέπει να παίρνει θέση...

Συνέντευξη με μέλη του συγκροτήματος «KollektivΑ»


ΣΕΛ.  3
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Προσωπογράφος» της ελληνικής υπαίθρου

«Σπύρος Παπαλουκάς: Ζωγραφική 1915 - 1956» είναι ο τίτλος της έκθεσης, που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.


ΣΕΛ.  6
28ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Κερδοφόρα παιχνίδια με την Ιστορία

Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών δεν έχει καμία σχέση με το σκοπό που δημιουργήθηκε, αφού η διοργάνωση μπαίνει ολοένα και πιο πολύ στα μονοπάτια της εμπορευματοποίησης.


ΣΕΛ.  15
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πιο μικρό το πρωτόνιο;

Πολύχρονη πειραματική έρευνα κατέληξε ότι το πρωτόνιο έχει μικρότερο μέγεθος από αυτό που προβλέπει η καθιερωμένη θεωρία για τα υποατομικά σωματίδια, ανάβοντας φωτιές στη σύγχρονη πυρηνική φυσική.


ΣΕΛ.  7
ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής

Για μια ακόμη χρονιά, επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο η απουσία πραγματικής αντιπλημμυρικής θωράκισης της χώρας.


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ